Ανατροπή ιστιοφόρου στη Σικελία με ένα νεκρό και έξι αγνοούμενους

Στο μάτι του κυικλώνα βρέθηκε το πολυτελές ιστιοφόρο Bayesian με δυσάρεστες συνέπειες

Ανατροπή ιστιοφόρου στη Σικελία με ένα νεκρό και έξι αγνοούμενους

Ένα ιστιοφόρο που μετέφερε ξένους τουρίστες ανατράπηκε ανετράπη ανοιχτά της Σικελίας λόγω κακοκαιρίας νωρίς σήμερα, Δευτέρα, 19 Αυγούστου. Ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι είναι προσώρας ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας.

Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν από το ιστιοφόρο μήκους 49 μέτρων, δήλωσε ο Λούκα Κάρι, εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας διάσωσης.

Ένα ελικόπτερο και σωστικά σκάφη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας διάσωσης βρίσκονται στο σημείο αναζητώντας τους αγνοούμενους.

Το σκάφος ανατράπηκε γύρω στις 5 το πρωί στα ανοιχτά του Παλέρμο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια σφοδρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εφημερίδα Il Giornale de Sicilia ανέφερε ότι το ιστιοφόρο έφερε βρετανική σημαία και είχε ως επί το πλείστον Βρετανούς επιβάτες, αλλά και ανθρώπους από τη Νέα Ζηλανδία, τη Σρι Λάνκα, την Ιρλανδία και Βρετανογάλλους πολίτες.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε επίσης ότι το σκάφος με την ονομασία «Bajesian», είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι στο Porticello και απέπλευσε το βράδυ της Κυριακής.