Τυνησία: Σύλληψη σκιτσογράφου για γελοιογραφία του πρωθυπουργού (pic)
Η εισαγγελία της Τυνησίας διέταξε τη σύλληψη του σκιτσογράφου Ταουφίκ Ομράν.
![Τυνησία: Σύλληψη σκιτσογράφου για γελοιογραφία του πρωθυπουργού (pic)](https://www.fosonline.gr/media/news/2023/09/22/266422/main/Tawfik_Tunisia_Twitter.jpg)
Η εισαγγελία της Τυνησίας διέταξε τη σύλληψη του σκιτσογράφου Ταουφίκ Ομράν με αφορμή γελοιογραφίες του πρωθυπουργού που είχε σχεδιάσει πρόσφατα.
Την είδηση αποκάλυψε την Πέμπτη ο δικηγόρος του σκιτσογράφου, Ανας Καντούσι, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ολυμπιακός: Σε ρυθμούς MVP ο Βεζένκοφ και ο ηγέτης Φουρνιέ
![](/media/news/2023/09/22/266422/Tunisia_cartoon_Twitter.jpg)
Ο Ταουφίκ Ομράν είναι γνωστός για σατιρικά σκίτσα του, που απεικόνιζαν τον πρόεδρο Καΐς Σάγεντ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ανέλαβε σχεδόν όλες τις εξουσίες αφότου διέλυσε το κοινοβούλιο.
Η αντιπολίτευση λέει ότι ο κ. Σάγεντ, που εξελέγη πρόεδρος της Τυνησίας το 2019, διεύρυνε πραξικοπηματικά τις εξουσίες του.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ενήργησε νομίμως και ότι οι πράξεις του ήταν αναγκαίες για να σώσει τη χώρα από το χάος και τη διαφθορά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters