Τουρκία: Η αρχή του τέλους για Ερντογάν; - Συντριπτική ήττα του σε δημοσκόπηση για την οικονομία
Τον δρόμο προς την έξοδο έδειξε ο τουρκικός λαός στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσκόπηση για την οικονομία, καθώς το 63,4% πιστεύει ότι ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κόμματος Αλί Μπαμπατζάν θα έκανε καλύτερη δουλειά, ενώ το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ο Ερντογάν «είναι πεπεισμένος ότι κάποιοι στο κόμμα και στην κυβέρνηση μεγαλοποιούν τα προβλήματα της Τουρκίας», σύμφωνα με αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας που δεν κατονομάζεται. Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, χαρακτήρισε ψεύτη μέλος του κόμματός του, όταν τον ρώτησε για την λαϊκή δυσαρέσκεια που γιγαντώνεται.
«Λες ψέματα. Ξέρω τον δρόμο καλύτερα από εσένα», απάντησε, συγκεκριμένα ο Ερντογάν θυμωμένος, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση της Avrasya Araştırma δείχνει πως σχεδόν τα δύο τρίτα των Τούρκων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει κακή δουλειά στην οικονομία.
Επίσης, μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ παράλληλα πιστεύει πως οποιοσδήποτε άλλο ηγέτης της αντιπολίτευσης θα τα πήγαινε καλύτερα στον τομέα της οικονομίας.
Σύμφωνα με το γκάλοπ, μόλις το 21,1% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 2.460 άτομα είπαν ότι ο Ερντογάν διαχειρίζεται αποτελεσματικά την οικονομία, έγραψε στο Twitter το Σαββατοκύριακο ο Kemal Özkiraz, επικεφαλής της Avrasya Araştırma.
Το 62% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, έγραψε ο Avrasya Araştırma.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος ηγείται του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), θα έκανε καλύτερη δουλειά στην οικονομία από τον Ερντογάν, δήλωσε το 63,4% των ερωτηθέντων.
Η οικονομία θα τα πήγαινε επίσης καλύτερα υπό άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η Μεράλ Ακσενέρ και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η Τουρκία διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση, σύμφωνα με το 56,9% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση. Λιγότερο από το 30% πιστεύουν ότι η κατάσταση αποτελεί μια προσωρινή ύφεση.