Παρίσι 2024: Το πριμ που θα πάρει η Κελίφ

Το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων θα μοιραστεί μαζί με το προπονητικό της τιμ η χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας Ιμάν Κελίφ, που έγινε ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι 2024: Το πριμ που θα πάρει η Κελίφ

Η Ιμάν Κελίφ ήταν σίγουρα ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από όλα όσα έγιναν μετά τον αγώνα της με την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι.

Η πυγμάχος από την Αλγερία μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της πυγμαχίας εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ έγραψε ιστορία και εξασφάλισε μια σημαντική χρηματική αμοιβή μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της πυγμαχίας των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το βράδυ της Παρασκευής (9/8), η 26χρονη νίκησε με ομόφωνη απόφαση την Κινέζα Λου-Γιανγκ στον πολυαναμενόμενο αγώνα των 66 κιλών, εδραιώνοντας τη θέση της ως μόλις η δεύτερη Αλγερινή πυγμάχος που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η Κελίφ εξασφάλισε 100.000 δολάρια, ποσό που απονέμεται από την IBA. Από το ποσό αυτό, το μισό θα πάει απευθείας στην Κελίφ, ενώ το υπόλοιπο μισό θα μοιραστεί μεταξύ του προπονητή της και της Εθνικής Ομοσπονδίας της Αλγερίας.

Ακόμη και αν έχανε τον αγώνα, η Κελίφ θα λάμβανε 50.000 δολάρια με 25.000 δολάρια να πηγαίνουν στην ίδια και τα υπόλοιπα στον προπονητή της και την ομοσπονδία της.