Μήπως... στραβά αρμενίζουμε;

Τα ξεσπάσματα του Άλκη Κυνηγάκη και του Στέφανου Ντούσκου κατά των Ομοσπονδιών δημιουργούν αναμφίβολα προβληματισμό...

Μήπως... στραβά αρμενίζουμε;

Προβληματισμό δημιουργούν εύλογα τα ξεσπάσματα αθλητών της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Την αρχή έκαναν προ ημερών ο Στέφανος Ντούσκος και η Ευαγγελία Αναστασιάδου και την Παρασκευή (9/8) ήταν η σειρά του Άλκη Κυνηγάκη να βάλει κατά της δικής του Ομοσπονδίας, μετά τον αγώνα του στα 10χλμ. Ανοιχτής Θάλασσας.

Έχει γίνει λόγος για έλλειψη στήριξης, για... περίεργα κριτήρια και για συγκρουσιακές συμπεριφορές. Δεν γνωρίζουμε πόσα, ποια και σε ποιο βαθμό ισχύουν από όσα ανέφεραν τα συγκεκριμένα Ελληνόπουλα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε εμείς ψεύτες τους αθλητές, ή να τους κατηγορήσουμε για... παραισθήσεις.

Είναι επίσης σίγουρο ότι όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης, όπως ήταν οι Ντούσκος και Κυνηγάκης μετά τους αγώνες τους, είναι εύκολο να πεις και καμιά κουβέντα παραπάνω. Από την άλλη, είναι δύσκολο έως απίθανο σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Το ερώτημα εδώ είναι απλό. Όπως λέει και η πασίγνωστη ρήση, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Τις απαντήσεις τις γνωρίζουν σίγουρα τόσο οι Ομοσπονδίες όσο και οι αθλητές, όμως το ζητούμενο πλέον είναι άλλο: Η εξεύρεση λύσεων, ο αμοιβαίος συμβιβασμός και η περαιτέρω βελτίωση όλων.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Όπως σωστά είπε και ο Σπύρος Γιαννιώτης, «η κριτική μας κάνει καλύτερους». Όπως, λοιπόν, αυτό ισχύει για κάθε αθλητή, ισχύει και για τις Ομοσπονδίες. Σίγουρα κι αυτές προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό, όμως εξίσου σίγουρα δεν τα κάνουν όλα τέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, οφείλουν να αφουγκραστούν τους αθλητές τους και να τους στηρίξουν ακόμα περισσότερο. Το ίματζ και οι εντυπώσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Η ουσία του θέματος είναι η καλύτερη δυνατή οργάνωση, η ισορροπία των σχέσεων και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι των Ομοσπονδιών ξέρουν πολύ καλά ότι χωρίς τους αθλητές δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ακόμα λοιπόν κι αν αδικούνται σε κάποια θέματα, γνώμη μας είναι ότι ο ρόλος τους δεν είναι να απαντούν στους αθλητές και να φροντίζουν για την προς τα έξω εικόνα τους, αλλά να τους στηρίζουν με κάθε τρόπο.