Καμία μάχη δεν χάθηκε πριν δοθεί

Η Εθνική ομάδα των ανδρών είναι στα προημιτελικά και έχει μπροστά της την τεράστια πρόκληση να αποκλείσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία

Καμία μάχη δεν χάθηκε πριν δοθεί

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ συνεχίζει το ταξίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς προκρίθηκε στα προημιτελικά και την Τρίτη (6/8) αντιμετωπίζει τη Γερμανία.

Η πορεία της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά έως τώρα μπορεί να είχε ερωτηματικά, αλλά ξεκίνησε σε πολύ δύσκολο όμιλο με Καναδά, Ισπανία και Αυστραλία.

Η νίκη επί των «καγκουρό» σε συνδυασμό με εκείνη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν στο… μυστήριο σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά, έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα.

Ακόμα και η νίκη επί των Αυστραλών μόνο εύκολη δεν ήταν και ήρθε με πολλή προσπάθεια, ένα αποτέλεσμα που ασφαλώς έδωσε αυτοπεποίθηση στους διεθνείς, που απαλλαγμένοι από το άγχος του «πρέπει» έχουν μπροστά τους μια ακόμα τεράστια πρόκληση.

Εδώ τα πράγματα είναι πράγματι πολύ δύσκολα, καθώς απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τεθεί ένα από τα μεγάλα φαβορί των Αγώνων. Κατά πολλούς είναι η ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους αστέρες των ΗΠΑ.

Η Γερμανία του Γκόρντον Χέρμπερτ λοιπόν έχοντας τα… γαλόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και ένα εξαιρετικό πρώτο «δείγμα γραφής» στην πρώτη φάση του τουρνουά φαντάζει ως το μεγάλο εμπόδιο.

Μόνο που για τον Βασίλη Σπανούλη και τους παίκτες του τα εμπόδια είναι το μεγάλο κίνητρο. Είναι προφανές πως η προσπάθεια θα γίνει μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Κανείς δεν ζητάει άλλωστε από τους διεθνείς να πάει να κερδίσει απαραιτήτως και… ανυπερθέτως τους Γερμανούς. Ζητάει όμως προσπάθεια, μάχη και αξιοπρέπεια…

Τα παιδιά είναι αποφασισμένα να παλέψουν για την υπέρβαση και το ξέρουν. Πως καμία μάχη δεν χάθηκε πριν τη δώσει κανείς!