Τόμας: «Ο Λεμπρόν είναι ο καλύτερος όλων των εποχών»

Λεμπρόν «ψήφισε» ο Αϊζάια Τόμας που δεν ανέφερε καν τον Μάικλ Τζόρνταν.

Τόμας: «Ο Λεμπρόν είναι ο καλύτερος όλων των εποχών»

Όσο συνεχίζει να διευρύνεται η κόντρα στο ντιμπέιτ αναφορικά με τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, ο Αϊζάια Τόμας έχει έτοιμη την απάντηση και θα φυσικά αυτή δε θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον Μάικλ Τζόρνταν.

Με την κόντρα τους να κρατεί από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, όταν τα «κακά αγόρια» του Ντιτρόιτ έκοψαν το δρόμο των Μπουλς προς την κορυφή, ο άλλοτε δαιμόνιος γκαρντ χωρίς κανένα δισταγμό έχρισε τον Λεμπρόν Τζέιμς ως τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, μετά και από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Δεν έχει υπάρξει ξανά παίκτης σαν εκείνον. Όλοι έχουν τους αγαπημένους τους παίκτες όμως τα νούμερα δεν λένε ψέματα. Για μένα είναι ο καλύτερος, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις στατιστικές κατηγορίες που δεσπόζει ο «Βασιλιάς»: «Όταν κοιτάς την περίπτωση του, καταλαβαίνεις ότι είναι πρώτος σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Έχει προσπεράσει τον Τζαμπάρ στο σκοράρισμα. Νομίζω ότι έχει τους περισσότερους πόντους στα πλέι οφ. Όσο για τις ασίστ, νομίζω με έχει προσπεράσει. Μάλλον πέρασε και τον Μάτζικ στις ασίστ. Δεν είχαμε δει ποτέ ξανά κάποιον παίκτη που να προηγείται σε τόσες πολλές στατιστικές κατηγορίες».

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει για έναν άλλο θρύλο του «μαγικού κόσμου». Ο λόγος για τον Στέφον Μάρμπερι που μπήκε σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη σύγκριση Λεμπρόν και Τζόρνταν.

«Ο ΛεΜπρόν δεν θα έπρεπε ούτε να αναφέρεται στην ίδια πρόταση με τον Μάικλ Τζόρνταν», έγραψε στο Τουίτερ ο πρώην άσος των Νικς, με αφορμή ένα δημοσίευμα που ανέφερε τους 10 τίτλους πρώτου σκόρερ που έχει κατακτήσει ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς.