Κέμπα Ουόκερ: Τέλος εποχής... (pic)

Η ανακοίνωση του Κέμπα Ουόκερ για το μέλλον του στο άθλημα του μπάσκετ.

Κέμπα Ουόκερ: Τέλος εποχής... (pic)

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Κέμπα Ουόκερ μετά από μια λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ και ένα μικρό πέρασμα από την Ευρώπη για λογαριασμό της Μονακό.

Ο 34χρονος άσος που ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από αλλεπάλληλους τραυματισμούς ξεκίνησε την καριέρα του 2011 στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τη φανέλα των Σάρλοτ Μπόμπκατς, οι οποίοι στη συνέχεια μετονομάστηκαν σε Χόρνετς, παίζοντας εκεί μέχρι το 2019.

Ακολούθησαν οι Νικς για μία διετία και στη συνέχεια οι Σέλτικς, ενώ το «κύκνειο άσμα» στο κορυφαίο πρωτάθλημα το έκανε στο πλευρό Λούκα Ντόντσιτς με τους Μάβερικς.

Συνολικά είχε 750 παιχνίδια, με μέσο όρο 19,3 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ και 1,2 κλεψίματα.

Τη σεζόν που μας πέρασε στην Ευρωλίγκα μέτρησε 26 παιχνίδια με τους Μονεγάσκους, έχοντας κατά μέσο όρο 4,4 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Θεό για όλα όσα μου έδωσε. Το μπάσκετ έκανε για μένα πολλά περισσότερα απ’ όσα είχα φανταστεί και είμαι ευγνώμων για το εκπληκτικό ταξίδι που είχα.

Με αυτό, θα ήθελα να μοιραστώ ότι επίσημα αποσύρομαι από το μπάσκετ. Όλο αυτό ήταν ένα όνειρο. Όταν κοιτάζω πίσω, δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω αυτά που έκανα στην καριέρα μου.

Ξέρω ότι δεν θα τα είχα φτάσει σ’ αυτό το σημείο χωρίς την τεράστια υποστήριξη που είχα γύρω μου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα ήθελα να ευχαριστήσω, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και όλη την οικογένειά μου και τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έγιναν η οικογένειά μου και τους προπονητές, οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και έβγαλαν τον καλύτερό μου εαυτό.

Το μπάσκετ θα είναι για πάντα μέρος της ζωής μου, οπότε δεν είναι αντίο. Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό που ακολουθεί».