NBA: Ο Φουρνιέ μένει ελεύθερος από τους Πίστονς και... λιγουρεύεται τη EuroLeague

Ο Εβάν Φουρνιέ δεν πρόκειται να παραμείνει στο Ντιτρόιτ και τα σενάρια περί επιστροφής του στην Ευρώπη για ομάδα της EuroLeague... οργιάζουν.

NBA: Ο Φουρνιέ μένει ελεύθερος από τους Πίστονς και... λιγουρεύεται τη EuroLeague

Και ξαφνικά... η πιθανότητα επιστροφής του Εβάν Φουρνιέ στην Ευρώπη για λογαριασμό κάποιας ομάδας της EuroLeague φαντάζει ιδιαίτερα πιθανή! Αυτό προκύπτει από αμερικανικά ρεπορτάζ σχετικά με τον 31χρονο Γάλλο διεθνή και συγκεκριμένα από τον δημοσιογράφο Έβαν Σάιντερι, ο οποίος συνεργάζεται και με το Forbes.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ δεν πρόκειται να παραμείνει στους Ντιτρόιτ Πίστονς, καθώς το κλαμπ δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει την οψιόν ύψους 19 εκατομμυρίων δολαρίων στο υπάρχον συμβόλαιό του, ώστε να τον κρατήσει στο ρόστερ.

Τα ίδια ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Φουρνιέ έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις από ομάδες της EuroLeague και σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιστρέψει στην Ευρώπη. Να θυμίσουμε πως προ διετίας ο Γάλλος σταρ είχε δηλώσει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αφήσει την αμερικανική λίγκα «για κάποια μεγάλη ομάδα της EuroLeague, όπως ο Ολυμπιακός»!

Φαντάζει δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί για τον Φουρνιέ, όχι λόγω της συγκεκριμένης δήλωσής του αλλά επειδή ταιριάζει... γάντι σε αυτό που ψάχνει μεταγραφικά η ομάδα του Πειραιά, ήτοι έναν δεινό σκόρερ/σουτέρ που να καλύπτει τις θέσεις «2» και «3». Μάλιστα, δημοσίευμα από τη Γαλλία τον περασμένο Μάιο ενέπλεκε τότε τους «ερυθρόλευκους» σε μεταγραφικά σενάρια με τον Γάλλο σκόρερ.

Η σπουδαία καριέρα του Εβάν Φουρνιέ στο ΝΒΑ ξεκίνησε το 2012. Έκτοτε έχει αγωνιστεί σε Ντένβερ Νάγκετς, Ορλάντο Μάτζικ, Μπόστον Σέλτικς, Νιού Γιόρκ Νικς και Ντιτρόιτ Πίστονς, έχοντας κατά μέσο όρο 13,6 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ σε 704 αγώνες της regular season. Ειδικά με τους Μάτζικ τη σεζόν 2020-2021 είχε φτάσει μέσο όρο 20 πόντων στο ΝΒΑ.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Φουρνιέ έχει κατακτήσει με τη Γαλλία ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, δύο χάλκινα στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014 και του 2019, αλλά και ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στα Ευρωμπάσκετ του 2022 και του 2015 αντίστοιχα.