Λέικερς: Συμφώνησαν με τον Ρέντικ

Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ συμφώνησε σε 4ετές συμβόλαιο για να γίνει ο επόμενος προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς.

Λέικερς: Συμφώνησαν με τον Ρέντικ

Οι Λος Άντζελες Λέικερς και ο Τζέι Τζέι Ρέντικ έδωσαν τα χέρια για τετραετή συμφωνία για να γίνει ο 39χρονος πρώην παίκτης του ΝΒΑ ο νέος προπονητής της ομάδας. Το συμβόλαιο είναι της τάξης των 8 εκατομμυρίων δολαρίων ανά σεζόν.

Οι Λέικερς είχαν μηδενίσει το ενδιαφέρον τους για τον Ρέντικ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με την ηγεσία της ομάδας και τον Ρέντικ να συναντώνται το Σάββατο για να συζητήσουν για τη θέση. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τον αντιπρόεδρο των Λέικερς για τις μπασκετικές επιχειρήσεις και τον γενικό διευθυντή Ρομπ Πελίνκα και την επίσκεψή του με την ιδιοκτησία των Λέικερς, ο Ρέντικ έδειξε υποσχόμενος.

Θεωρούνταν ο επικρατέστερος υποψήφιος στους κύκλους της λίγκας για το μεγαλύτερο μέρος της αναζήτησης προπονητή, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη από τότε που το Λος Άντζελες απέλυσε τον Ντάρβιν Χαμ τον Μάιο μετά από δύο σεζόν.

Η θέση του Ρέντικ ως επικρατέστερου για τη θέση άλλαξε για λίγο όταν ο προπονητής του Κονέκτικατ Νταν Χέρλι και οι Λέικερς εξέφρασαν αμοιβαίο ενδιαφέρον πριν ο Χέρλι δώσει συνέντευξη στο Λος Άντζελες. Ο ίδιος απέρριψε την προσφορά των Λέικερς για έξι χρόνια και 70 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι των Λέικερς ανασυντάχθηκαν και επανήλθαν σε υποψήφιους, συμπεριλαμβανομένου του Ρέντικ. Ο σχολιαστής και podcaster του ESPN συναντήθηκε προηγουμένως με τον Πελίνκα για σχεδόν δύο ώρες την εβδομάδα της 13ης Μαΐου στο NBA Draft Combine στο Σικάγο.

Ο Ρέντικ εργάστηκε στη μετάδοση των τελικών του ΝΒΑ, οι οποίοι έληξαν τη Δευτέρα όταν οι Μπόστον Σέλτικς νίκησαν τους Ντάλας Μάβερικς στο Game 5.

Ο αναπληρωτής προπονητής των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Τζέιμς Μπορέγκο, ήταν ο άλλος κεντρικός υποψήφιος τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Μπορέγκο συναντήθηκε με τον Πελίνκα στο Λος Άντζελες στις 20 Μαΐου για πάνω από δύο ώρες. Συναντήθηκε επίσης με παράγοντες των Λέικερς στο προπονητήριο της ομάδας στις 29 Μαΐου. Ο Άντονι Ντέιβις και ο Μπορέγκο, οι οποίοι επικαλύφθηκαν για λίγο στη Νέα Ορλεάνη, αποκατέστησαν τη σχέση τους πρόσφατα. Το Yahoo ανέφερε προηγουμένως ότι ο Μπορέγκο προχωρούσε επίσης στην αναζήτηση προπονητή με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Οι Λέικερς εκτιμούσαν τις δυνατότητες του Ρέντικ και θεωρούσαν τον 15χρονο βετεράνο του ΝΒΑ ως μια προοπτική προπονητή σαν τον Πατ Ράιλι. Ο Ρέντικ κάλυπτε πολλά από τα κουτάκια για τους Λέικερς καθώς αναζητούσαν τον επόμενο προπονητή τους.

Ο Ρέντικ δεν έχει προπονήσει ακόμη πάνω από το επίπεδο των νέων. Είναι εκείνος που ξεχωρίζει από τους υποψηφίους, δεδομένης της καριέρας του ως παίκτης υψηλού προφίλ, της παρουσίας του ως προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης και του πρόσφατου podcast "Mind the Game" με τον Λεμπρόν Τζέιμς. Παρ' όλα αυτά, ο Τζέιμς έκανε γνωστό ότι μένει έξω από την αναζήτηση προπονητή της ομάδας, σύμφωνα με ανθρώπους που εμπλέκονται στο θέμα.

Η πρόσληψη προπονητή είναι κομβικής σημασίας καθώς το Λος Άντζελες ελπίζει να διατηρήσει τον Τζέιμς, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει την οψιόν παίκτη του ύψους 51,4 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2024-25 μέχρι τις 29 Ιουνίου. Οι Λέικερς είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε δομή συμβολαίου που θα κρατήσει τον Τζέιμς στο Λος Άντζελες.

Ο Ρέντικ πέρασε 15 σεζόν στο ΝΒΑ σε έξι ομάδες, με κυριότερες τις Ορλάντο Μάτζικ και Λος Άντζελες Κλίπερς. Φημισμένος σουτέρ, σημείωσε μέσο όρο καριέρας 12,8 πόντους ανά αγώνα με 41,5% στα τρίποντα, 44,7% στο γήπεδο και 89,2% στις βολές.