Μπαρτζώκας: «Έχουμε δείξει πως μπορούμε να καλύψουμε κάθε κενό»
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη – πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.
![Μπαρτζώκας: «Έχουμε δείξει πως μπορούμε να καλύψουμε κάθε κενό»](https://www.fosonline.gr/media/news/2025/02/14/334593/main/6450587.jpg)
Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει πλέον τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, είπε για το παιχνίδι με τον «δικέφαλο του βορρά», αλλά και το ματς που ακολουθεί με τους «πράσινους».
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον και το σπάσιμο του... ροδιού το 2025!
Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Ολοκληρώσαμε τη δουλειά με νίκη επί ενός αντιπάλου που σεβόμαστε ιδιαίτερα. Έπαιξαν και με την ΑΕΚ καταπληκτικά, παίζουν το μπάσκετ όπως πρέπει να παίζεται, πασάροντας την μπάλα και με αρχές σε άμυνα κι επίθεση. Αν εξαιρέσουμε το νωθρό τρόπο που μπήκαμε στο παιχνίδι, στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβηκε πολύ η ένταση με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Κερδίζαμε στο ημίχρονο και μετά διαχειριστήκαμε το παιχνίδι για να κερδίσουμε άνετα, αλλά δεν ήταν τόσο άνετα όσο δείχνει το ανοιχτό σκορ. Χρειάστηκε να βρούμε λύσεις και στο ανοιχτό γήπεδο και στο σετ παιχνίδι, με τους παίκτες που πασάρουν την μπάλα κι όταν πασάρουμε είμαστε καλή ομάδα».
Για τις απουσίες ενόψει τελικού: «Ο Γουόκαπ είναι day-by-day. Δεν είναι ίδιες οι απουσίες μας με αυτές του Παναθηναϊκού. Του λείπουν δύο σέντερ, αλλά έχουν αλλαχθεί. Εμείς έχουμε τραυματίες δύο παίκτες που είναι στο ροτέισον μας. Οπότε δεν είναι το ίδιο»
Για τον τελικό: «Κάθε τελικός είναι ιδιαίτερη περίπτωση, ξεχωριστή ιστορία, έχει σχέση με το κίνητρο της ομάδας, με τη μέρα των παικτών, με τη συνοχή και το πόσο συμπαγής θα είσαι. Εμείς έχουμε δείξει πως είμαστε συμπαγείς κι έχουμε τον τρόπο να ξεπερνάμε τις απουσίες. Για μας είναι μια μέρα ακόμη. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τα ίδια σχήματα που είχαμε και σήμερα πάνω-κάτω, γιατί δεν θέλουμε να πιέσουμε πολύ τον Γκος. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερο πρόβλημα στον χειρισμό της μπάλας και το play-making.
Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Δεν χρειάζεται να δώσεις κίνητρο στους παίκτες, παίζουν με φουλ κίνητρο και ένταση, τα δίνουν όλα. Φυσικά έχουμε δύο απώλειες στα γκαρντ, τον Γουόκαπ και τον Βιλντόσα, αλλά έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να καλύψουμε κάθε κενό. Εμπιστεύομαι την ομάδα, πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να παίξουμε το παιχνίδι μας».