Σαν το κινέζικο μαρτύριο…

Μάθημα πρέπει να γίνουν στον Ολυμπιακό τα τελευταία λεπτά στην ήττα κόντρα στην Εφές για την 4η αγωνιστική της EuroLeague.

Σαν το κινέζικο μαρτύριο…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να βάλει στους παίκτες του σε βίντεο τα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα με την Εφές και να το δείχνει ξανά και ξανά, σαν… κινέζικο μαρτύριο.

Διότι ίσως έτσι αντιληφθούν πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασαν για να πάρουν μια τεράστια νίκη και να αγοράσουν ακόμα περισσότερο χρόνο στην προσπάθεια ανοικοδόμησης που έχουν ξεκινήσει.

Τα λάθη που έγιναν ήταν πάρα πολλά στο διάστημα αυτό, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι»… γκρέμισαν ό,τι είχαν χτίσει με πολύ καλό μπάσκετ από την αρχή του ματς.

Με 8-23 είχαν ξεκινήσει την αναμέτρηση αποδίδοντας εντυπωσιακές φάσεις πάνω στο παρκέ και είχαν… στρώσει το παιχνίδι όπως τους βόλευε. Δεν είχαν όμως το καθαρό μυαλό και τη σωστή επικοινωνία μεταξύ τους για να βρουν τα ένα δύο καλάθια που χρειάζονταν στο τελευταίο λεπτό για να… σωπάσουν το γήπεδο.

Ο Φουρνιέ δεν μπόρεσε να «διαβάσει» σωστά τις καταστάσεις απέναντί του στην επίθεση και έκανε εύκολα το λάθος με συνέπεια να χαθούν σημαντικές ευκαιρίες. Και να φανταστεί κανείς πως ο Γάλλος ήταν καταπληκτικός μέχρι τότε και μαζί με τον ΜακΚίσικ είχε κουβαλήσει ουσιαστικά τους Πειραιώτες μέχρι εκεί…