Μπραζντέικις: «Ευγνώμων για όσα έζησα στον Ολυμπιακό»

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις μίλησε για το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό και επισήμανε βελτιώθηκε όσο βρέθηκε στην Ελλάδα.

Μπραζντέικις: «Ευγνώμων για όσα έζησα στον Ολυμπιακό»

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις μίλησε για το παιχνίδι το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, ενώ επισήμανε πως αν η ομάδα του Πειραιά προκριθεί στο Final-4 θα την υποστηρίζει.

Αναλυτικά ο Ίγκνας Μπραζντέικις μίλησε:

Για το ματς με τον Ολυμπιακό ο Ίγκνας Μπραζντέικις είπε:

Είμαι ενθουσιασμένος. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο γιατί στο ΣΕΦ ξέρετε, δεν είναι ποτέ εύκολο για καμία ομάδα να πάει εκεί μέσα και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Έτσι, είμαι απλά ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και ελπίζω να βγούμε με τη νίκη.

Για τον συμπαίκτη μπροστά στον οποίο θέλει να σκοράρει:

Ας πάμε με τον Άλεκ. Εγώ και ο Άλεκ είχαμε τον ανταγωνισμό μας ξέρεις, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και ό,τι άλλο. Οπότε ελπίζω να βγει στις αλλαγές πάνω μου και να μπορέσω να κάνω κάτι να συμβεί.

Για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό;

Ήταν υπέροχα. Όλοι ήταν εξαιρετικά φιλόξενοι, πολύ επαγγελματίες. Το προπονητικό προσωπικό ήταν υπέροχο, έμαθα πολλά, ένιωσα ότι αναπτύχθηκα ως παίκτης και άνθρωπος αρκετά. Οπότε σίγουρα μου άρεσε πολύ. όπως είπα, ένιωσα πως βελτιώθηκα πολύ όσο ήμουν εδώ και απλά μαθαίνοντας από τους βετεράνους και παίρνοντας από αυτά που αυτοί έχουν να διδάξουν ήταν μεγάλο για μένα. Και πάνω απ’ όλα, είμαι απλά ευγνώμων για την εμπειρία σίγουρα.

Για το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε:

Το πώς είναι η κουλτούρα νικητή από την κορυφή ως τη βάση. Ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός λειτουργεί στην εντέλεια. Οπότε απλά αφουγκράστηκα αυτή την κουλτούρα και προσπάθησα να την προσθέσω στον εαυτό μου. Έμαθα τι είναι το μπάσκετ νικητών.

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλιγκα ο Ίγκνας Μπραζντέικις τόνισε:

Απολύτως. Έχουν ίσως το πιο ταλαντούχα ομάδα στην Ευρωλίγκα. έτσι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να φτάσουν μέχρι τέλους. Αν βγούμε από τον ανταγωνισμό, θα τους επευφημήσω οπωσδήποτε στο Final 4.

Για τον κόουτς Μπαρτζώκα:

Όπως ανέφερα και πριν, η πτυχή της νίκης και το τι είναι το μπάσκετ νικητών είναι αυτά που μου δίδαξε περισσότερο. Και την ικανότητά του να ωθεί τους παίκτες στο και να τους βγάζει τα μέγιστα από μέσα τους. Προσπαθεί πάντα για την αριστεία. ανεξαρτήτως της κατάστασης. Έτσι είχε πάντα, ξέρετε, ένα πρότυπο στο οποίο έπρεπε να ανταποκρίνεσαι και να παίζεις σύμφωνα με αυτό. Ο κόουτς Μπαρτζώκας κατά τη διάρκεια των αγώνων γυρίζει έναν διακόπτη και σχεδόν γίνεται ένα εντελώς διαφορετικό άτομο. Όλοι τον βλέπουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, το πόσο υψηλής έντασης είναι και το πόσο συναισθηματικός και το πάθος του για να κερδίσει. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, νομίζω είναι περισσότερο θέμα διδασκαλίας γι’ αυτόν. Έτσι, ξέρετε, παρατηρεί κατά κάποιο τρόπο και μετά διδάσκει περισσότερο, ενώ σε στο παιχνίδι, είναι, ξέρετε… πυροτεχνήματα.

Για τον λόγο που δεν πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής στον Ολυμπιακό:

Νομίζω ότι ο πυρήνας παικτών που παίζουν μαζί… εδώ και μερικά χρόνια γνωρίζονται μεταξύ τους ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου μέσα και έξω. Και οι προπονητές γνωρίζουν το παιχνίδι τους μέσα και έξω, επίσης και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς και εγώ ήμουν ένας νέος παίκτης σε αυτό. Νομίζω ότι απλά πήγαν με τους τύπους που εμπιστεύονται και τους παίκτες που έχουν ξαναβρεθεί εκεί. Οπότε νομίζω ότι είναι περισσότερο μια διαδικασία για κάποια παιδιά που έρχονται στον Ολυμπιακό. Και, ξέρεις, δυστυχώς δεν λειτούργησε για μένα.

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό ο Ίγκνας Μπραζντέικις δήλωσε:

Νομίζω ότι ήταν περισσότερο αμοιβαία. Ο ατζέντης μου ασχολήθηκε περισσότερο με αυτή την πλευρά των πραγμάτων. αλλά νομίζω ότι ήταν περισσότερο αμοιβαίο.

Για το αν αισθάνεσαι ότι τον αδίκησαν με το να μην του δώσουν πολλές ευκαιρίες πέρυσι:

Ως ανταγωνιστής, το πιστεύω αυτό. Θα μπορούσα να είχα βοηθήσει αυτή την ομάδα, Και θα μπορούσα να ήμουν μέρος του ροτέισιον όπου θα μπορούσα να βοηθήσω να κερδίσω, αλλά την ίδια στιγμή, δεν αισθάνομαι αδικημένος, γιατί όπως είπα, αυτοί οι τύποι ήταν εκεί για πολλές χρόνια και έχουν βρεθεί στο φάιναλ φορ. Οπότε για μένα σε εκείνο το σημείο, ήταν ήταν απλά για να μάθω και να δω τι κάνουν και να μεγαλώνω έτσι.

Για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από εκείνον φέτος:

Νομίζω ότι απλά κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Οπότε ένα πιο συγκροτημένο παιχνίδι και απλά κάποιος που έχει δουλέψει το παιχνίδι του τα τελευταία δύο χρόνια χρόνια, και κυρίως μαθαίνοντας από όλους τους σπουδαίους παίκτες στον Ολυμπιακό, καθώς και από τους προπονητές. Οπότε απλά παίρνω όλα τα μαθήματα που έμαθα και κατά κάποιο τρόπο τα προσθέσω αυτό στο παιχνίδι μου.

Για το εάν έχει ακόμα το ΝΒΑ στο μυαλό του:

Ναι, είμαι σίγουρα ευγνώμων με το πού είμαι σε αυτή τη στιγμή με τη Ζάλγκιρις. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που είμαι εδώ και να παίζω και να έχω αυτή την ευκαιρία. Και, αν το ΝΒΑ έρθει στο κάποια στιγμή, σίγουρα θα είμαι ενθουσιασμένος με αυτό.

Για την ατάκα του Χουάν Τοσκάνο:

Το είπε αυτό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα; Έτσι νομίζω ότι κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού δεν λες ακριβώς αυτό που προσπαθείς να πεις. αλλά νομίζω ότι όποιος έχει επαρκή γνώση του μπάσκετ ξέρει πως η Ευρωλίγκα είναι μακράν το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και το να παίζεις εδώ, ξέρεις, ακόμα και σπουδαίοι παίκτες μερικές φορές δεν είναι σε θέση να το κάνουν, να πετύχουν στην Ευρωλίγκα. Ο καθένας δικαιούται να έχει τη δική του γνώμη, αλλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι εξαιρετικά σκληρό μπάσκετ.

Για τον λόγο που δεν έπαιξε στην Εθνική Λιθουανίας το καλοκαίρι ο Ίγκνας Μπραζντέικις αποκάλυψε πως:

Προς το τέλος του έτους, έπαθα μια πελματιαία απονευρωσίτιδα και ήταν πολύ επώδυνο να παίζω και να συνεχίσω να παίζω αυτός ο πόνος αμέσως μετά τη σεζόν θα θα ήταν λίγο υπερβολικός για μένα. Και θα μπορούσε να έχει κάνει τον τραυματισμό χειρότερο. αλλά σίγουρα θα παίξω για την εθνική ομάδα όταν θα είμαι υγιής, σίγουρα.