Μονακό: Κοντά σε Μπλέικνι μετά τους τραυματισμούς Καλάθη και Κορκμάζ

Οι τραυματισμοί των Νικ Καλάθη και Φουρκάν Κορκμάζ ανάγκασαν την Μονακό να βγει στην αγορά για γκαρντ, με το όνομα του Αντόνιο Μπλέικνι να ξεχωρίζει.

Μονακό: Κοντά σε Μπλέικνι μετά τους τραυματισμούς Καλάθη και Κορκμάζ

Η Μονακό είδε τους Νικ Καλάθη και Φουρκάν Κορκμάζ να τίθενται εκτός δράσης με τραυματισμούς τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο προπονητής Σάσα Ομπράντοβιτς παραδέχτηκε με δηλώσεις του ότι οι Μονεγάσκοι χρειάζονται ενίσχυση στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με την Equipe, ο οργανισμός του Μόντε Κάρλο εξετάζει την περίπτωση του Αντόνιο Μπλέικνι για τις θέσεις των γκαρντ. Ο πρώην NBAer αγωνίστηκε στην Κίνα την προηγούμενη διετία με τη φανέλα των Γκουανγκζού Ντράγκονς (2022/23) και Μάνκι Κινγκς (2023/24).

Ο Μπλέικνι έπαιξε 76 παιχνίδια NBA μεταξύ 2017 και 2019 για τους Σικάγο Μπουλς (7,5 πόντοι κατά μέσο όρο), ενώ έκτοτε πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Κίνα, με μικρές «θητείες» στο Μπαχρέιν αλλά και το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός έμεινε ελεύθερος μετά το τέλος της περυσινής αγωνιστικής περιόδου, στην οποία μέτρησε 30.5 πόντους (41.1% στα τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ ανά 34.2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 49 παιχνίδια.

Ο Μπλέικνι πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό της Χάποελ Μπερ Σεβά το 2021, αριθμώντας 24.5 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά 32 λεπτά κατά μέσο όρο σε 4 ματς στο πρωτάθλημα Ισραήλ.