Βενσάν Κολέ: «Βλακεία που δεν πήγα το 2014 στον Ολυμπιακό»

Ο Βενσάν Κολέ, στην παρουσίασή του ως νέος Σύμβουλος της Τεχνικής Διεύθυνσης της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, αποκάλυψε πως το 2014 είχε απορρίψει πρόταση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού.

Βενσάν Κολέ: «Βλακεία που δεν πήγα το 2014 στον Ολυμπιακό»

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, αποκάλυψε πως το 2014 και μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, είχαν υπάρξει επαφές με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο 61χρονος νέος Ειδικός Σύμβουλος της Τεχνικής Διεύθυνσης της γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ ανέφερε ότι υπήρξε και πρόταση από την ομάδα του Ολυμπιακού. Πρόταση που τελικά απέρριψε.

«Λυπάμαι, που δεν αποδέχθηκα την πρόταση του Ολυμπιακού το 2014. Έλαβα τα εύσημα από την Ευρώπη μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο.

Ήμουν σε επικοινωνία με την ΚΑΕ. Ήταν μέσα στη σεζόν, είχα φέρει παίκτες στο Στρασβούργο, δεν ήθελα να τους προδώσω. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ήταν βλακεία».

Αφού οι συζητήσεις με τον Κολέ δεν τελεσφόρησαν, το κενό του Γιώργου Μπαρτζώκα καλύφθηκε εν τέλει από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο νυν τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα έμεινε τέσσερα χρόνια στον ερυθρόλευκο πάγκο, με τους Πειραιώτες να κατακτούν 2 πρωταθλήματα και να φτάνουν σε δύο τελικούς EuroLeague.