Νάναλι: «Τον λόγο πλέον έχουν τα δικαστήρια»

Νέα ανακοίνωση από την πλευρά του Αμερικανού μέσω του ατζέντη του, που κάνει λόγο για επίλυση διαφορών μέσω της δικαστικής οδού

Νάναλι: «Τον λόγο πλέον έχουν τα δικαστήρια»

.Το… γαϊτανάκι των δηλώσεων συνεχίζεται ανάμεσα σε Παρτιζάν και Τζέιμς Νάναλι.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Παρτιζάν για το «διαζύγιο» με τον Αμερικανό φόργουορντ, ήταν η σειρά του παίκτη να απαντήσει.

Μέσω του ατζέντη του, Μπιλ Νεφ, και με γραπτή δήλωση που δημοσίευσε η «mozzartsport», γίνεται λόγος για επίλυση διαφορών με την Παρτιζάν μέσω των δικαστηρίων, ενώ εκφράζεται η αγάπη του Νάναλι για τους φιλάθλους της Παρτιζάν και το αντίστροφο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η γραπτή δήλωση του Μπιλ Νεφ:

«Θέλω να σχολιάσω τις τελευταίες εξελίξεις για λογαριασμό του Τζέιμς Νάναλι, του παίκτη που εκπροσωπώ.

Η Παρτιζάν συνεχίζει να επιτίθεται στον Τζέιμς στα ΜΜΕ και στην ιστοσελίδα της. Του επιτίθενται γιατί οι οπαδοί γνωρίζουν ότι τα έδινε όλα για την Παρτιζάν τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Ήταν ο αγαπημένος των φιλάθλων και τον ήθελαν πίσω. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει την αποβολή του Τζέιμς από την ομάδα».

Στη συνέχεια εξιστορεί το βίαιο επεισόδιο του πελάτη του με τον Στέφαν Λαζάρεβιτς του Ερυθρού Αστέρα -περιστατικό που οδήγησε ουσιαστικά στον τερματισμό της συνεργασίας Παρτιζάν και Νάναλι- και υπογραμμίζει σχετικά πως «η Παρτιζάν αποφάσισε να μην ξαναπαίξει ποτέ ο Τζέιμς στους επόμενους αγώνες της σερβικής λίγκας».

Και συνεχίζει: «Έκτοτε, η Παρτιζάν έκανε μια αποφασιστική προσπάθεια να σταματήσει τις προσπάθειες του Τζέιμς να βρει άλλη ομάδα, ενώ προσπάθησε να τον φέρει σε δύσκολη θέση, για να δικαιολογήσει την απόφασή του στους οπαδούς του.

Όμως οι οπαδοί γνωρίζουν καλύτερα και ίσως η καλύτερη απόδειξη όλων είναι ποιον χρησιμοποίησε περισσότερο ο προπονητής Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους δύο πρώτους τελικούς αγώνες με τον Ερυθρό Αστέρα.

Το να μην παίξει άλλο με τον Τζέιμς ήταν αναμφίβολα μια δύσκολη απόφαση για τον προπονητή Ομπράντοβιτς, γιατί τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις ζήτησε από τον Τζέιμς να συνεχίσει με την Παρτιζάν τις επόμενες σεζόν μέχρι να αποσυρθεί.

Με ό,τι έγινε, ο Τζέιμς προχώρησε και θα αφήσει τα δικαστήρια και τους διαιτητές να αποφασίσουν σε αυτό το σημείο εάν είναι δικαιολογημένες οι μετέπειτα ενέργειες της διοίκησης της Παρτιζάν, τις οποίες αποφασίσαμε να μην αποκαλύψουμε αυτή τη στιγμή».

Και κατέληξε σημειώνοντας: «Ο πρόεδρος της Παρτιζάν μίλησε για τον αγώνα του Τζέιμς και πόσο άβολο ήταν μετά τον αγώνα του συλλόγου με την μελλοντική πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας την περασμένη σεζόν και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τις πιθανότητές του για άδεια στην EuroLeague.

Δεν ξέρω πώς αποφασίζει η EuroLeague αυτά τα πράγματα, αλλά ίσως η Παρτιζάν θα έπρεπε να επικεντρωθεί περισσότερο στο πώς αντιμετωπίζει τους νυν και τους πρώην παίκτες της. Τέτοιες διαφωνίες με παίκτες δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, ειδικά όταν παίκτες όπως ο Τζέιμς έχουν δώσει τόσα πολλά στον σύλλογο».