Ολυμπιακός: Ο Πετρούσεφ για το «4» και το θέμα με Μπραζντέικις

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ που ετοιμάζεται να πάρει ρόλο στο «4» και το πρόβλημα του Ίγκνας Μπραζντέικις. 

Ολυμπιακός: Ο Πετρούσεφ για το «4» και το θέμα με Μπραζντέικις

Μπορεί ο Φιλίπ Πετρούσεφ να ξεκίνησε την καριέρα του ως σέντερ, αλλά στην πορεία έμαθε τη θέση «4», δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. Και στο «ΦΩΣ» σας είχαμε επισημάνει από την αρχή πως ο παίκτης αποκτήθηκε καθώς προορίζεται κυρίως για το πόστο του πάουερ φόργουορντ. Το παραδέχτηκε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λέγοντας πως: «Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι στο «4» ένας παίκτης σαν τον Πετρούσεφ, μπορεί να σκοράρει, να πασάρει και να είναι αποτελεσματικός για εμάς».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον προορίζει στο «4» καθώς έχει έναν παίκτη με ύψος 2,10, ο οποίος έχει έφεση στο τρίποντο, ικανότητα να ντριμπλάρει την μπάλα και να κινηθεί μέσα στη ρακέτα, αλλά ακόμη και να παίξει με πλάτη, συν την ευχέρεια και στην πάσα. Μπορεί να υστερεί στην άμυνα, αλλά με το μακρύ κορμί του, δημιουργεί θέματα στον κάθε αντίπαλο. Πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη, ο οποίος στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ψηλό πρώτης γραμμής. Το ταλέντο το διαθέτει, έχει προοπτική και μπορεί να αφήσει εποχή. Κόντρα στην Μπάγερν ήταν στη δωδεκάδα, αλλά δεν έπαιξε. Έφτασε η ώρα, όμως, να πάρει λεπτά συμμετοχής απέναντι στη Βαλένθια.

Το πρόβλημα με Μπραζντέικις

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις είναι εξαιρετικός παίκτης. Από τους μπασκετμπολίστες που χαρακτηρίζονται «πολυεργαλεία». Η βασική του θέση είναι το «3», αλλά μπορεί να παίξει τόσο στο «2», όσο και στο «4». Παίκτης σε καλή ηλικία (24 ετών), με εμπειρία, αλλά και προοπτική. Ένας αθλητής με καλό σουτ, διαθέτοντας και έφεση στο σκορ. Το πρόβλημα με τον Λιθουανό διεθνή, όμως, είναι η αποτελεσματικότητά του στην επίθεση. Είναι απελπιστικά άστοχος, αδυνατώντας να βρει ρυθμό στην επίθεση. Κοντεύει 3 μήνες στην ομάδα και τα στατιστικά του είναι απογοητευτικά.

Κόντρα στην Καρδίτσα πήρε 22 λεπτά συμμετοχής και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 1/8 σουτ (0/2 δίποντα, 1/6 τρίποντα) και μόλις 3 πόντους. Η εικόνα του στην Ευρωλίγκα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Έχει παίξει σε 11 ματς και έχει... σπάσει τα καλάθια. Έχει 12/33 δίποντα (36,4%) και 23,1% στα τρίποντα (3/13), αλλά και 8/14 βολές (57,1%). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του δίνει κατοχές, πρωτοβουλίες, αλλά χάνει τα περισσότερα σουτ. Έγινε μία επένδυση πάνω του (η ΚΑΕ έδωσε 500 χιλιάρικα στη Ζαλγκίρις), η ομάδα προσπαθεί να τον στηρίξει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Έχει αρχίσει να κλονίζεται και η αυτοπεποίθησή του.