Ολυμπιακός: Ο εξαντλημένος Ουόκαπ, ο Μπραζντέικις που ψάχνεται και το σχήμα που τον κρατά όρθιο

Ο Τόμας Ουόκαπ που βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης, ο Ίγκνας Μπραζντέικις που δεν έχει ακόμη φανεί και το σχήμα που τον κρατά όρθιο. 

Ολυμπιακός: Ο εξαντλημένος Ουόκαπ, ο Μπραζντέικις που ψάχνεται και το σχήμα που τον κρατά όρθιο

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι σπουδαίος παίκτης. Και πέρσι κατάφερε να βελτιώσει, αλλά και να εξελίξει το αγωνιστικό του προφίλ, κάνοντας καταπληκτική σεζόν. Έπαιξε σε 41 ματς στην Ευρωλίγκα, έχοντας 7,3 πόντους, 5,6 ασίστ, 2,8 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα. Έγινε εξπέρ στα πικ εν ρολ, έτρεχε έξοχα την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, έγινε καλύτερος σουτέρ, έψαξε και το καλάθι με διείσδυση. Τρομερός αμυντικός, έχοντας αστείρευτη ενέργεια στο παρκέ. Το ελληνικό διαβατήριο έφερε και υποχρεώσεις με την Εθνική μας ομάδα. Στο Μουντομπάσκετ έπαιζε πάνω από 30 λεπτά και έχοντας δώσει ήδη σχεδόν 80 (!) ματς με τους Πειραιώτες, λογικό ήταν να επιστρέψει στα όρια της εξάντλησης. Ο παίκτης έχει... καεί. Δεν αποδίδει καλά όπως πέρσι. Στα τελευταία 3 ματς στην Ευρώπη έχει 0/10 τρίποντα και δεν έχει πετύχει πόντο στα τελευταία δύο.

Ο Μπραζντέικις… αγνοείται

Ο Ολυμπιακός επένδυσε 500 χιλιάρικα στην αγορά του Ίγκνας Μπραζντέικις από τη Ζαλγκίρις, αλλά ο Λιθουανός φόργουορντ δεν έχει καταφέρει ακόμη να βοηθήσει την ομάδα. Σε 5 αγώνες έχει 6/18 δίποντα και 1/6 τρίποντα. Δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει. Κόντρα στη Μπασκόνια ήταν απογοητευτικός. Δεν έχει προσαρμοστεί και είναι σαφές ότι δεν έχει βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί μέσα από πεντάδες που θα πάρουν το βέλτιστο από αυτόν, με αποτέλεσμα να μην βρίσκει χώρους. Και κάτι ακόμη. Με εκείνον στο παρκέ στα περίπου 9 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε με 24 πόντους διαφορά. Για την ακρίβεια το επιμέρους σκορ ήταν 30-6 στα λεπτά που βρέθηκε ο Λιθουανός στο παρκέ, όλα στη 2η περίοδο.

Το σχήμα που τον κρατά όρθιο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προφανώς και θέλει να κάνει μεγάλο ροτέισον, αλλά βλέπει πως όσο το κάνει τόσο και παρουσιάζονται προβλήματα στην ομάδα του. Η βασική πεντάδα του Ολυμπιακού είναι πραγματικά καλή. Διαθέτει τρεις απειλές για καλές αποστάσεις (Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς), έναν ψηλό που πασάρει καλά (Φαλ) και είτε έναν γκαρντ που δημιουργεί (Ουόκαπ) είτε έναν που εκτελεί (Ουίλιαμς-Γκος), ενώ έχει και μέγεθος στην άμυνα.

Σε όλα αυτά βέβαια πρέπει να συνυπολογιστεί και το ρεκόρ καριέρας του Κάνααν (23 πόντοι) κόντρα στη Μπασκόνια, που άλλαξε τα δεδομένα. Όπως και να έχει ωστόσο, η τετράδα των Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ συνυπήρξε στο παρκέ μόλις 17 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα για μία σειρά από λόγους (φόρτωμα με φάουλ, ροτέισον, κούραση). Όταν ένας εξ αυτών ήταν εκτός παρκέ, χανόταν και η ισορροπία των «ερυθρόλευκων», κάτι που τελικά τους στοίχισε.