Εθνική Κορασίδων: Μην πυροβολούμε τα κορίτσια…

Το πρόβλημα είναι γενικότερο στο μπάσκετ γυναικών...

Εθνική Κορασίδων: Μην πυροβολούμε τα κορίτσια…

Άδοξο ήταν το φινάλε για τις μικρές μας Εθνικές αυτό το καλοκαίρι, καθώς η Εθνική Κορασίδων υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία. Για όσους ασχολούνται, δεν ήταν έκπληξη η πτώση της ομάδας μας. Από τα φιλικά φαινόταν πού πήγαινε το πράγμα.

Παίξαμε με τις κορυφαίες δυνάμεις της Ευρώπης και φάνηκε ότι υστερούμε σημαντικά, τόσο μπασκετικά όσο κυρίως σωματικά (πότε αλήθεια θα αποφασίσουμε με σύστημα να δουλέψουμε πάνω σε ψηλές παίκτριες, όπως κάνουν οι άλλες χώρες;).

Καλό το ταλέντο, αλλά δεν αρκεί σε υψηλό επίπεδο. Για τη συγκεκριμένη Εθνική ακούστηκαν αρκετά το τελευταίο διάστημα. Ότι η στελέχωση της ομάδας δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, ότι μπήκαν με μέσο ορισμένες, ότι κόπηκαν άλλες γιατί δεν έχουν τις απαιτούμενες δημόσιες σχέσεις, ότι δεν ήταν κατάλληλο το τεχνικό επιτελείο με προπονήτρια την Ελένη Μίχα.

Όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις, εμείς δεν τα ενστερνιζόμαστε αυτά. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν κληθεί κάποιες παίκτριες που έλειψαν. Η επιλογή γίνεται συνήθως… άρπα κόλλα και της εύκολης λύσης με αθλήτριες από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ταλέντα που αγωνίζονται στην επαρχία χάνονται, καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος να γυρνάει τα γήπεδα όλης της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, η ΕΟΚ δίνει βάρος στο μπάσκετ γυναικών, με το Ευρωμπάσκετ που θα γίνει στη χώρα μας να πλησιάζει…

Με τα κορίτσια που βρέθηκαν στην Ουγγαρία δεν θα είμαστε κακοί. Ό,τι μπορούσαν να δώσουν, το έδωσαν. Και έχουν συνηθίσει αλλιώς στην Ελλάδα, να παίζουν σε ομάδες που κερδίζουν. Και μην ξεχνάμε ότι ήταν οι μόνες που έπαιξαν στην Α’ Κατηγορία. Τόσο η Νέων Γυναικών όσο και η Νεανίδων ήταν στη Β’ Κατηγορία. Και μάλιστα η πρώτη δεν κατάφερε να ανέβει, με παίκτριες διαφημισμένες και με παρουσία στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Εκείνης θεωρούμε τη μεγαλύτερη αποτυχία. Άρα ας μην αδικούμε τόσο τις κορασίδες.

Νικήτρια του φετινού Ευρωπαϊκού Κ16; Η… Φινλανδία κόντρα σε κάθε προγνωστικό! Και αποδεικνύοντας ότι με σωστή δουλειά και προγραμματισμό όλα μπορεί να γίνουν. Ας διδαχτούμε από την επιτυχία της.