Εθνική Νέων Ανδρών: Έλληνες πολεμιστές για μετάλλιο!

Το πάθος που βγάζει αυτή η ομάδα είναι απίστευτο - Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι εδώ

Εθνική Νέων Ανδρών: Έλληνες πολεμιστές για μετάλλιο!

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν περίμεναν πολλά πράγματα απ’ αυτήν την Εθνική Νέων. Όλα όμως κρίνονται στο παρκέ και εκεί οι φοβεροί πιτσιρικάδες του Κώστα Παπαδόπουλου βγάζουν και τη ψυχή τους, έχοντας φτάσει στο σημείο να διεκδικούν ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U20 της Γκντίνια!

Μετά λοιπόν τους Ισραηλινούς, οι διεθνείς μας στα νοκ άουτ παιχνίδια έριξαν στο καναβάτσο και τους Λιθουανούς, και είναι στην τετράδα! Αντίπαλος τώρα στον ημιτελικό οι Γάλλοι, απ’ τους οποίους έχουμε κακές αναμνήσεις από πέρυσι, όταν στην ίδια φάση στην Κρήτη δεχτήκαμε πανωλεθρία (51-98). Ήρθε η ώρα της εκδίκησης; Ρεαλιστικά είναι φαβορί οι Γάλλοι, αλλά ας αφήσουμε τους νέους μας να ονειρεύονται! Το αξίζουν!

Και μόνο που έφτασαν έως εδώ, συνιστά επιτυχία. Ένα σύνολο, που αν εξαιρέσουμε τους Ζούγρη και Σαμοντούροβ, δεν διαθέτει παίκτες με ιδιαίτερες παραστάσεις από υψηλό επίπεδο. Και μας πιάνει το παράπονο, γιατί μιλάμε για παίκτες που είναι σε μια ηλικία που θα έπρεπε κανονικά να παίζουν. Δεν μιλάμε για έφηβους ή παίδες.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα εξακολουθούμε να μην πιστεύουμε στα νεαρά παιδιά, να μην τους δίνονται ευκαιρίες. Και αντιθέτως βλέπουμε τους περισσότερους συλλόγους της Basket League να γεμίζουν από ξένους αμφιβόλου αξίας. Γι’ αυτό και τα γήπεδα γεμίζουν περισσότερο στην Elite League και στις πιο χαμηλές κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο. Οι ξένοι θα έρθουν και θα φύγουν, δεν αποκτά «δέσιμο» μαζί τους η εξέδρα.

Οι πιτσιρικάδες μας όμως φωνάζουν «παρών» στην Πολωνία. Και στέλνουν το μήνυμά τους. Αξίζουν να είναι στο …πάνω ράφι του ελληνικού μπάσκετ. Από τη συγκεκριμένη Εθνική μπορεί να λείπουν οι μεγάλοι σταρ (σε αντίθεση με άλλες χρονιές) όμως διαθέτει κάτι πολύ σημαντικό. «Χημεία». Στοιχείο που διακρίνει και τη μεγάλη Εθνική φέτος. Και έναν προπονητή (τον Κώστα Παπαδόπουλο) που είναι χρόνια στις μικρές Εθνικές και ξέρει να δουλεύει με νεαρούς αθλητές.

Ευχόμαστε πραγματικά το καλύτερο στους διεθνείς μας! Και να ξέρουν ότι ήδη έχουν κερδίσει τον κόσμο με την αυταπάρνησή τους. Η εικόνα με τον Ζούγρη ματωμένο και να παίζει με μπανταρισμένο κεφάλι, είναι ενδεικτική του πάθους αυτής της ομάδας!