Εθνική: Ομάδα-ορχήστρα και το φωτεινό παράδειγμα του Τολιόπουλου

Πραγματικά χαίρεσαι να την βλέπεις αυτήν την Εθνική

Εθνική: Ομάδα-ορχήστρα και το φωτεινό παράδειγμα του Τολιόπουλου

Ομάδα-όνειρο η Εθνική έκανε μια χαψιά και την Σλοβενία και είναι ένα βήμα μακριά από το Παρίσι! Ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες (μετά από 16 ολόκληρα χρόνια) πλησιάζει, αλλά προσοχή, η δουλειά ακόμη δεν τελείωσε. Θέλει νίκη και αύριο, πιθανότατα κόντρα στους Κροάτες, για να σφραγιστεί το εισιτήριο για Παρίσι.

Με ό,τι βλέπουμε πάντως, θεωρούμε ότι δεν θα χαθεί αυτή η σπουδαία ευκαιρία. Η Εθνική είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει και θα τα …καταφέρει. Το έδειξε και κόντρα στην Σλοβενία. Όλοι περίμεναν μια τεράστια μάχη απέναντι στην ομάδα του Ντόντσιτς, αλλά τελικά είχαμε παράσταση για έναν! Η Εθνική φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει ποιο είναι το αφεντικό (προηγούμενη με 13-0) και δεν άφησε σε καμία στιγμή την Σλοβενία να πιστέψει πως μπορεί. Είχαμε έτσι …γαλανόλευκο πάρτι, επιτρέποντας και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην φορτσάρει, ώστε να είναι πανέτοιμος στο αυριανό μεγάλο ραντεβού!

Αυτή η Εθνική έχει σίγουρα τη σφραγίδα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος εμφύσησε το πνεύμα του νικητή στην ομάδα και έχει βρει τον τρόπο για να παίρνει το καλύτερο απ’ όλους τους παίκτες του. Στρατιώτες όλοι, στον ιερό σκοπό!

Και πραγματικά χαιρόμαστε για τον Βασίλη Τολιόπουλο. Με πολλή δουλειά κατάφερε να γίνει αυτό που είναι τώρα. Τίποτα δεν του χαρίστηκε. Ούτε είχε καμιά αβάντα. Και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νέους Έλληνες παίκτες. Κι ας μην παίζει στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό...