Ζντοβτς για Ελλάδα: «Δεν έχουν το Σλούκα - Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο»

Οι προβλέψεις του Γιούρι Ζντοβτς για τον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σλοβενία.

Ζντοβτς για Ελλάδα: «Δεν έχουν το Σλούκα - Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο»

Για την απουσία του Κώστα Σλούκα αλλά και τον παράγοντα Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε ο Γιούρι Ζντοβτς που έχρισε φαβορί την Ελλάδα στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία για τον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ.

Παράλληλα είπε την... γνώμη του για το φαληρικό στάδιο που διεξάγεται το τουρνουά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον ημιτελικό: «Δεν έχουν τον Σλούκα, που είναι σημαντικός παίκτης. Πιστεύω πως δεν είναι ανίκητοι. Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο. Είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Λούκα, δε δημιουργεί τόσο πολύ, αλλά είναι εξαιρετικός αθλητής και πολύ επικίνδυνος κοντά στο καλάθι.

Όλα είναι πιθανά σε ένα ματς, αλλά για να είμαστε δίκαιοι η Ελλάδα είναι το φαβορί. Είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο να τους κερδίσουμε. Τα παιδιά το 2021 κέρδισαν τη Λιθουανία στο Κάουνας, αλλά αυτή τη φορά το παιχνίδι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, γιατί ο Έλληνες έχουν υψηλού επιπέδου ομάδα και ξέρουν να παίζουν άμυνα».

Για το ΣΕΦ: «Το ΣΕΦ για μένα είναι ένα από τα πιο άσχημα και κρύα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη. Οι κερκίδες είναι μακρά, νιώθεις μακριά από όλα, ποτέ δε μου άρεσε να είμαι εκεί, ούτε ως παίκτης, ούτε ως προπονητής. Πρακτικά δε βλέπεις τις κερκίδες και δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς. Αυτό ίσως είναι ένα έξτρα κίνητρο για την Ελλάδα, που έχει πραγματικά πολύ καλή ομάδα».