Μάντζαρης: «Να βάλει 60π. ο Ντόντσιτς, αρκεί να μη βάλουν οι υπόλοιποι»

Δηλώσεις για την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σλοβενία για το Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ παραχώρησε στο web radio της ΕΟΚ ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Μάντζαρης: «Να βάλει 60π. ο Ντόντσιτς, αρκεί να μη βάλουν οι υπόλοιποι»

Να «χαλάσει» το μυαλό του Ντόντσιτς υποστήριξε ο Βαγγέλης Μάντζαρης ότι πρέπει να κάνει η Εθνική Ελλάδος, με τον πρώην διεθνή γκαρντ να προβλέπει πως ο Βασίλης Σπανούλης θα βάλει ένα ψηλό γκαρντ πάνω του, ενώ θα παίξει στις αλλαγές με Γιάννη Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννης.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι δεν πειράζει αν ο Λούκα βάλει και... 60 πόντους αρκεί η ελληνική ομάδα να του κόψει τη δημιουργία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα προολυμπιακά τουρνουά έως τώρα: «Έχουμε δει αρκετά αποτελέσματα που μας εξέπληξαν. Γενικά τα Προολυμπιακά έχουν πολλές εκπλήξεις. Είναι ομάδες απ’ όλον τον κόσμο, με άλλη μπασκετική φιλοσοφία και πολλές φορές μπορούν να σε μπερδέψουν και να σε πιάσουν εξαπίνης».

Για το πολύ καλό σουτ της Εθνικής: «Έχουμε βρει ρυθμό, παίζουμε στο ΣΕΦ, έχουμε τον κόσμος μας, ο οποίος πάντα δίνει ώθηση στην ομάδα. Είμαστε πολύ καλοί στο σουτ, γιατί στα δύσκολα παιχνίδια θα κριθούν πολλά απ’ το τρίποντο, θα δίνουν το σουτ στον Γουόκαπ και τον Καλάθη. Είναι πολύ σημαντικό στα δύσκολα ματς να βάλουμε τα σουτ. Είναι αποδεδειγμένο ότι αν βάλεις τα σουτ θα κερδίσεις, αν όχι θα χάσεις, ειδικά στο σύγχρονο μπάσκετ. Με τον Γιάννη όλες οι ομάδες θα δώσουν πολλές βοήθειες, θα ρισκάρουν πολύ το τρίποντο. Ελπίζω να είμαστε σε καλή μέρα και να τα βάλουμε, γιατί καλώς ή κακώς τα νοκ-άουτ παιχνίδια είναι πολύ διαφορετικά από αγώνες ομίλων».

Για τον αυριανό (06/07) ημιτελικό με τη Σλοβενία: «Η Εθνική πάει σε γρήγορο τέμπο, οπότε ο Γιάννης μπορεί να βρει γρήγορα ρυθμό. Ο Ντόντσιτς θα πάει σε set παιχνίδι, 5 εναντίον 5, οπότε σε πιο αργό μπάσκετ. Επίσης, δεν έχουν καλές επιστροφές. Αν παίξουμε καλό μπάσκετ και τρέξουμε έχουμε το προβάδισμα. Για να πω την αλήθεια, τη Σλοβενία δεν τη φοβάμαι τόσο πολύ, την Κροατία φοβάμαι περισσότερο».

Για την αντιμετώπιση του Λούκα Ντόντσιτς: «Χωρίς να ξέρω κάτι, θεωρώ ότι ο Βασίλης θα βάλει έναν ψηλό γκαρντ πάνω του και θα παίξει στις αλλαγές. Εγώ θα τον έβαζα στις αλλαγές με τον Παπαγιάννη ή τον Αντετοκούνμπο και θα τον άφηνα να βάλει 60, αρκεί να μη βάλουν οι υπόλοιποι. Αν μας βάλει 60, ας χάσουμε από αυτόν. Αυτό είναι σχετικό, βέβαια, γιατί να τον περιορίσεις δε μπορείς. Θα βάλει 30 σίγουρα, το θέμα είναι να μη βγάλει και 10-15 ασίστ να φτιάξει τους υπόλοιπους. Αυτός πιστεύω είναι ο μόνος τρόπος να τον περιορίσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για την Κροατία: «Και η Κροατία είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Για ‘μένα, αν είχε έναν πολύ καλό γκαρντ θα ήταν η πιο πλήρης ομάδα. Έχει κορμιά, τρέχει, έχει ταλέντο, έχει τον Ζούμπατς που είναι δύναμη κάτω απ’ το καλάθι, θα είναι δύσκολο να τον περιορίσουμε. Όσο τους έχω δει, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι Γιουγκοσλάβοι, ξέρουν μπάσκετ, είναι ομάδα τακτικής. Στο Προολυμπιακό του 2016 παίξαμε με την Κροατία και χάσαμε στον ημιτελικό. Έπαιζαν πολύ δύσκολη άμυνα. Δε συγκρίνονται με τώρα, αλλά είναι ένα ματς και όλα γίνονται».

Για το αν βλέπει κάτι διαφορετικό στην τωρινή Εθνική απ’ αυτές των προηγούμενων χρόνων: «Πάνω απ’ όλο σεβασμός που εμπνέει ο Σπανούλης, που έχει τη νοοτροπία του νικητή και τη μεταδίδει στα παιδιά, πράγμα πολύ σημαντικό. Φέτος ο Σπανούλης είναι ο κατάλληλος για να προωθήσει την όποια πίεση υπάρχει και να το πάρει όλο πάνω του. Δεν επηρεάζεται από αυτά ο Βασίλης».