Εθνική: Στον… δρόμο για το Παρίσι

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει σήμερα (3/7, 21.00) τη Δομινικανή Δημοκρατία στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Εθνική: Στον… δρόμο για το Παρίσι

Στη μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά ρίχνεται σήμερα η Εθνική ομάδας μπάσκετ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το καλό αγωνιστικό «πρόσωπο» που έδειξε στα φιλικά του παιχνίδια αντιμετωπίζει απόψε (21:00, ΕΡΤ1) στο κατάμεστο ΣΕΦ τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η ελληνική ομάδα θέλει να μπει με το δεξί στη διοργάνωση και να κάνει άλμα για την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, η Δομινικανή Δημοκρατία θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της στη διοργάνωση μετά τη χθεσινή νίκη επί της Αιγύπτου με 90-77 για να κλείσει και τυπικά θέση στην τετράδα.

Μεγάλος στόχος της «γαλανόλευκης» είναι μέσα από τη διοργάνωση να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελική φάση των Αγώνων ήταν πριν από 16 χρόνια στο Πεκίνο.

Για την Εθνική, ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα απουσιών, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει στη διάθεσή του και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στις Μπαχάμες.

Αναλυτικότερα, στην αποστολή της Ελλάδας βρίσκονται οι: Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νικ Καλάθης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο και Ντίνος Μήτογλου.

Για τη Δομινικανή Δημοκρατία, από την οποία απουσιάζουν οι Καρλ Άντονι Τάουνς και Χόρφορντ, στην αποστολή είναι οι: Κρις Ντουάρτε, Βίκτορ Λιζ, Ελόι Βάργκας, Ζαν Μοντέρο, Αντρές Φελίζ, Αντόνιο Πένια, Αντρίς Ντε Λεόν, Άντονις Ενρίκεζ, Άνχελ Νούνιες, Λουίς Σάντος, Μιγκέλ Σιμόν, Έντι Πολάνκο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων

Α’ Όμιλος

Τρίτη 2/7

Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία 77-90

Τετάρτη 3/7

21.00 Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα

Πέμπτη 4/7

21.00 Ελλάδα-Αίγυπτος

Β’ Όμιλος

Τρίτη 2/7

Σλοβενία-Κροατία 92-108

Τετάρτη 3/7

17.30 Κροατία-Νέα Ζηλανδία

Πέμπτη 4/7

17.30 Νέα Ζηλανδία-Σλοβενία

Ημιτελικοί

Σάββατο 6/7

Τελικός

Κυριακή 7/7