Πλέον πατάει γερά στα πόδια του

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, έκανε σημαντικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά πλέον δείχνει πως έχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τον στόχο του

Πλέον πατάει γερά στα πόδια του

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στα play off κερδίζοντας τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε σαφές πλάνο, σωστή πνευματική προσέγγιση, αλλά κυρίως συγκέντρωση στα λάθη που πρέπει να αποφύγει κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη με κυριαρχική εμφάνιση για περίπου 35 λεπτά.

Ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε να παίξει με σχήμα που είχε τρεις γκαρντ και να κάνει το δεδομένο μειονέκτημα, πλεονέκτημα στην επίθεση έβαλε το παιχνίδι στον ρυθμό που τον βόλευε ψάχνοντας με πολλή υπομονή, σωστές αποστάσεις, κίνηση χωρίς τη μπάλα, αλλά και με συγκέντρωση τα ελεύθερα σουτ τριών πόντων.

Παρά την πίεση του χρόνου οι «πράσινοι» αναζητούσαν τη σίγουρη επιλογή και ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν απέναντι σε μια άμυνα που είχε συγκεκριμένα μειονεκτήματα με τους Βεζένκοφ, Φαλ, Φουρνιέ να έχουν πρόβλημα στην αμυντική συμπεριφορά.

Έτσι με τον Μπράουν να οργανώνει καταπληκτικά το παιχνίδι, τον Ναν να σκοράρει ακόμα και από τα εννέα μέτρα, αλλά και τον Λεσόρ να βρίσκει τον τρόπο να… επιβιώσει μέσα στη ρακέτα πήρε προβάδισμα 38-48 στο ημίχρονο με 10/18 τρίποντα!

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει μια και ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον Ράιτ για να κλείσει τις «τρύπες» στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με 16 πόντους στο 35’.

Εκεί οι παίκτες του Αταμάν έκαναν το λάθος να παίζουν με το χρονόμετρο περιμένοντας να διαχειριστούν το σκορ και τον χρόνο με συνέπεια ο Ολυμπιακός να «ροκανίσει» την διαφορά στους επτά πόντους.

Με την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερη διαφορά, διότι κι αυτή «παίζει» στο ματς του β’ γύρου στο ΟΑΚΑ εφόσον βέβαια δεν υπάρχει κάποιο «στραβοπάτημα» στο μεσοδιάστημα.

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού πάντως αναδύει σιγουριά και αυτοπεποίθηση πως η ομάδα είναι στον σωστό δρόμο. Διότι το «τριφύλλι» προέρχεται και από μια τεράστια νίκη μέσα στην Τουρκία επί της Φενέρμπαχτσε με πειστικό τρόπο…