Η υπόσχεση του Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να «κυνηγάει» τον Ολυμπιακό σχεδόν σε όλο το ματς στη Ρόδο και από εδώ και πέρα οφείλει να πραγματοποιήσει όσα δεσμεύθηκε ο προπονητής του

Η υπόσχεση του Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός έχασε όπως και τα υπόλοιπα χρόνια το Super Cup σε μια αναμέτρηση στην οποία δεν ήταν εμφανώς έτοιμος να ανταποκριθεί.

Η κακή προετοιμασία των τελευταίων δέκα ημερών με τα συνεχή ταξίδια, τις λίγες προπονήσεις και το ταξίδι στην Τουρκία σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς των Μπράουν, Λεσόρ, Σλούκα και Αντετοκούνμπο δεν έδωσαν την ευκαιρία στους «πράσινους» να βρουν ρυθμό, να αναπτύξουν αυτοματισμούς και να ξαναμπούν σε διαδικασία συνεχών αγώνων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό οι «πράσινοι» να ξεκινήσουν κρύα, να μην έχουν γρήγορες αντιδράσεις στην άμυνα και να μην μπορούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους.

Αντίθετα αναγκάστηκαν να «κυνηγούν» συνεχώς στο σκορ, να μην έχουν μια σαφή υπεροχή στο ματς, να τρέχουν να επιλύσουν αυτοί τα προβλήματα που έβαζε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι και να μην γίνεται το αντίθετο.

Τα τρία φάουλ του Κέντρικ Ναν στο 16’ δεν άφησαν στον Αταμάν την δυνατότητα να έχει το βασικό του επιθετικό όπλο στο παρκέ, καθώς ο Αμερικανός μπήκε στον πάγκο για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό το φόβο του τέταρτου φάουλ.

Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» - και αυτό είναι το αισιόδοξο- παρά τα προβλήματα που είχαν με την ανυπαρξία των Μήτογλου, Χουάντσο, έχοντας σε καλή βραδιά τους Γκραντ και Γκριγκόνις μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα.

Όχι για πολύ όμως αφού η επιθετική αξιοπιστία του Βεζένκοφ και η καταλυτική παρουσία του Πετρούσεφ μέσα στη ρακέτα έφεραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχαν οι εύκολες και αξιόπιστες λύσεις στο τέλος από την πλευρά των «πρασίνων» για το γρήγορο καλάθι, ώστε η ομάδα να έχει τις απαντήσεις.

Το Super Cup δεν κρίνει, ούτε αποφασίζει για κάτι μέσα στη χρονιά, αλλά είναι προφανώς ένας τίτλος τον οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός. «Θυμηθείτε ποιος πήρε πέρσι το Super Cup» υπογράμμισε ο Εργκίν Αταμάν και ανέλαβε το βάρος της υπόσχεσης…