Ξεκινά από την αρχή

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το Super Cup στη Ρόδο μετά από μια προβληματική προετοιμασία, αλλά οφείλει να πάρει τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Ξεκινά από την αρχή

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το Σαββατοκύριακο (28-29/9) το Super Cup και έχει στόχο να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών από την περσινή επιτυχημένη σεζόν.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν κάνει καθόλου καλή προετοιμασία, αντιμετωπίζοντας αρκετούς τραυματισμούς σημαντικών παικτών, ενώ τα πολλά φιλικά με συνοδεία ταξιδιών δεν τους έχουν επιτρέψει να κάνουν πολλές προπονήσεις, για να δουλέψουν απρόσκοπτα.

Φυσικά ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα σε σχέση με πέρσι, αφού έχει παραμείνει το 85% του περσινού ρόστερ και συνεπώς υπάρχουν οι απαραίτητοι αυτοματισμοί και οι κώδικες επικοινωνίας για να μπορέσει η ομάδα να «χτίσει» συνήθειες πάνω στο παρκέ και να αποδώσει όπως θέλει.

Το πρόβλημα είναι πως η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν έχει ρυθμό και κυρίως δεν μπορεί να ενσωματώσει τους νέους παίκτες της στην αγωνιστική της φιλοσοφία χωρίς κόστος.

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία πέντε φιλικά ματς έδωσε τέσσερα με ομάδες EuroLeague χάνοντας σε όλα και το μοναδικό που κέρδισε ήταν με τη Γαλατά Σαράι, ομάδα BCL.

Θα έλεγε κανείς πως ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποιεί τα ματς του Super Cup ως παιχνίδια προετοιμασίας στο πλαίσιο ενός πλάνου το οποίο έχει κατάληξη το ματς με την Άλμπα την επόμενη Πέμπτη για την πρεμιέρα της EuroLeague.

Διότι ο Παναθηναϊκός έδωσε δυο απανωτά φιλικά Τρίτη(24/9) και Τετάρτη (25/9), ταξίδεψε την επομένη στην Αθήνα, έκανε προπόνηση και την Παρασκευή (27/9) μετέβη στην Ρόδο με ένα απλό χαλάρωμα.

Βασικοί παίκτες, όπως οι Μήτογλου, Γκραντ, Ναν και Γκριγκόνις έχουν επιβαρυνθεί, ενώ και ο Λεσόρ ουσιαστικά θα παίξει απροπόνητος λόγω του διαστρέμματος που είχε υποστεί.

Η εικόνα έως τώρα δείχνει προβληματική, αλλά είναι προφανές πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να αφήσουν έξω από το παρκέ όλα τα προβλήματα και να διεκδικήσουν έναν τίτλο. Εάν δε στον τελικό συναντήσουν τον Ολυμπιακό (όπως είναι το λογικό) τότε ο αγώνας της Κυριακής (29/9) θα έχει πολύ μεγάλη σημασία…