Βόλος WBC: Έτοιμος για το κάτι παραπάνω! (pics)

Για τους φετινούς στόχους του Βόλου WBC μιλούν στο fosonline η νέα προπονήτρια της ομάδας, Έλενα Παπαδημητρίου, η νεοφερμένη γκαρντ Ευτέρπη Κοτζαΐτση και η αρχηγός Ραφαέλα Σουλτάνη 

Βόλος WBC: Έτοιμος για το κάτι παραπάνω! (pics)

Μόλις στην παρθενική του εμφάνιση στην Α2 κατηγορία γυναικών, ο Βόλος WBC κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, μπαίνοντας στην τετράδα στον Βορρά. Πλέον πιο έμπειρος στην δεύτερή του χρονιά ο Βόλος θα προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω.

Νέα προπονήτρια η Έλενα Παπαδημητρίου, που πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει απ’ τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας και να δοκιμάσει κάτι καινούριο.

- Πώς πάνε τα πράγματα μέχρι στιγμής; Ικανοποιημένη;

Η ομάδα έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου οπότε είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη! Το μόνο που μένει είναι η ένταξη της Ταντουρόφσκα και θα "δέσει" η ομάδα.

- Έγιναν οι κινήσεις που ήθελες στον μεταγραφικό σχεδιασμό;

Δεν κρύβω ότι έγιναν συζητήσεις με αρκετές αθλήτριες. Εν τέλει η ομάδα συμπλήρωσε τα κενά της, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια!

- Μετά από χρόνια εκτός Πτολεμαΐδας. Πώς το αντιμετωπίζεις; Αισθάνεσαι περισσότερη πίεση;

Σαν πρώτη σκέψη ήταν μεγάλο το βήμα. Παρόλα αυτά οι συνθήκες και η ομάδα βοήθησαν στο να παρθεί εύκολα η απόφαση. Η διάθεση είναι μεγάλη, γίνεται δουλειά και δεν αισθάνομαι καμία πίεση.

- Ποιοι οι στόχοι της ομάδας;

Στόχος της ομάδας είναι να είμαστε γερές χωρίς τραυματισμούς, να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και στο τέλος να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί.

- Τι στυλ μπάσκετ σ’ αρέσει;

⁠Ως προπονήτρια μου αρέσει ο γρήγορος ρυθμός. Ωστόσο το στυλ που χρησιμοποιείς έχει να κάνει με το ράστερ της ομάδας και το τι της "ταιριάζει".

Μαζί της από την Πτολεμαΐδα ήρθε στον Βόλο και η Ευτέρπη Κοτζαΐτση. Η χαρισματική γκαρντ είναι έτοιμη να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

- Νέα πρόκληση για σένα μπροστά σου. Νιώθεις έτοιμη να ανταποκριθείς;

Ναι, μεγάλη πρόκληση η ομάδα του Βόλου… Πιστεύω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα για το κάτι παραπάνω. Είμαι κατενθουσιασμένη με τη νέα μου ομάδα από όλες τις απόψεις! Είμαστε αποφασισμένοι όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φτάσουμε ψηλά!

- Είχες ατυχίες με τραυματισμούς στην καριέρα σου. Πιστεύεις σε πήγαν κάπως πίσω;

Οι τραυματισμοί μου οι οποίοι ήταν δυστυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα σίγουρα με πήγαν πίσω. Σημασία όμως έχει ότι τους έχω ξεπεράσει και νιώθω πιο δυνατή από ποτέ, σωματικά αλλά και ψυχικά.

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα του Βόλου;

Οι εντυπώσεις μου από την ομάδα του Βόλου είναι οι καλύτερες! Ένας προς έναν από τα άτομα που την απαρτίζουν, από διοίκηση έως και παίκτριες, είναι όλοι τους καταπληκτικοί και με υποδέχτηκαν πολύ θερμά!

- Τι σε έκανε για να αποδεχτείς την πρόταση του Βόλου;

Είναι πολλά τα οποία συνέβαλαν στην απόφασή μου να γίνω μέλος της ομάδας… Μερικά από αυτά είναι το ενδιαφέρον των κοριτσιών, της Ραφαέλας Σουλτάνη και της Άνας Ταντουρόφσκα, με τις οποίες γνωριζόμαστε χρόνια και ήξερα το όραμά τους για την ομάδα όπως και τους στόχους της, οι οποίοι ο καθένας που έθεταν γινόταν πραγματικότητα και τους αξίζουν πολλά μπράβο για αυτό! Και φυσικά η μεγάλη απόφαση της προπονήτριας μου, Έλενας Παπαδημητρίου έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να δεχτώ την πρόταση του Βόλου!

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου γι’ αυτήν τη χρονιά αλλά και για το μέλλον;

Αρχική επιθυμία μου είναι να είμαστε όλοι υγιείς! Στόχος προσωπικός αλλά και ομαδικός είναι να δουλέψουμε σκληρά και να φτάσουμε το δυνατόν υψηλότερα. Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Μελλοντικός στόχος να αγωνιστώ με την ομάδα του Βόλου στην Α1 κατηγορία!

Η αρχηγός Ραφαέλα Σουλτάνη θα είναι και φέτος από τα …βαριά χαρτιά της ομάδας.

- Για άλλη μια χρονιά εδώ. Έτοιμες για το κάτι παραπάνω;

Πιστεύω με δουλειά και χαμηλά το κεφάλι, ότι μπορεί να γίνει, ναι.

- Από πέρσι σας έμεινε κάποια πικρία ή φτάσατε εκεί που μπορούσατε να φτάσετε;

Δεν μας έμεινε κάποια πικρία. Νομίζω ότι η τελική κατάταξη ήταν δίκαιη. Υπήρχαν πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας που άξιζαν να ανέβουν στην Α1.

- Τα νέα πρόσωπα που ήρθαν, θα δώσουν αυτό που έλειπε;

Θεωρώ ότι θα βοηθήσουν. Οι προσθήκες είναι ποιοτικές και καλοί χαρακτήρες και έχουν δέσει με το υπόλοιπο σύνολο.

- Απαιτητική η νέα προπονήτρια;

Απαιτητική και δίκαιη θα έλεγα. Σε κάθε προπόνηση ζητάει το 100% της κάθε αθλήτριας και την ανταμείβει αντιστοίχως. Είναι μια πολύ ταλαντούχα, έξυπνη και ανταγωνιστική προσωπικότητα.

- Το όνειρό σου να κλείσεις την καριέρα σου με τον Βόλο στην Α1;

Ίσως και λιγάκι παραπάνω. Βήμα βήμα όμως!