Ολυμπιακός: Στασιμότητα λόγω ...Βεζένκοφ

Όσο είναι ανοιχτό το θέμα του Βεζένκοφ, δύσκολα θα υπάρξει κάποια άλλη κίνηση από τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Στασιμότητα λόγω ...Βεζένκοφ

Κοντεύουμε τις είκοσι ημέρες από τη μέρα που έσκασε η είδηση για τη μεγάλη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη όλα είναι στον αέρα.

Και το άσχημο είναι πως μπορεί να τραβήξει κι άλλο το θέμα, πηγαίνοντας (αναγκαστικά) πίσω τον σχεδιασμό της ομάδας. Καλή ώρα όπως πέρυσι, που υπήρχαν τα ανοιχτά ζητήματα των Βεζένκοφ (πάλι) και Σλούκα. Και η καθυστέρηση είχε αντίκτυπο στον μετέπειτα σχεδιασμό της ομάδας, με τα γνωστά λάθη που υπήρξαν.

Θα μας πείτε πως φέτος έχει ήδη σχεδόν συμπληρώσει το ρόστερ του ο Ολυμπιακός και είναι στην αναζήτηση ενός ακόμη περιφερειακού μόνο. Υπάρχει ωστόσο η παράμετρος ενδεχόμενης αποχώρησης κάποιων παικτών, εφόσον επιστρέψει ο Βεζένκοφ. Και είναι αρκετοί οι παίκτες που είναι …σταντ-μπάι (Γκος, Μακ Κίσικ, Πίτερς, Πετρούσεφ, ακόμη και ο Μιλουτίνοφ).

Η επιστροφή Βεζένκοφ, σε συνδυασμό με τον ερχομό ενός ακόμη περιφερειακού, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο και ανακατατάξεις στο ρόστερ. Για την ώρα κάνουν όλοι υπομονή, αλλά ίσως αυτό αλλάξει, όσο παραμένει συγκεχυμένη η κατάσταση. Από τον Ολυμπιακό πάντως, δεν έχει βγει κάτι περί πιθανών αποχωρήσεων. Και δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν οι παίκτες νιώσουν πως είναι σίγουρο το μέλλον τους στο λιμάνι. Εάν τώρα κάποιοι θέλουν να αλλάξουν περιβάλλον, είναι άλλο θέμα…

Όσον αφορά την υπόθεση του Βεζένκοφ, η πλευρά του παίκτη συνεχίζει την προσπάθεια για να βρεθεί η λύση με τους Ράπτορς. Η εξαγορά του συμβολαίου του παραμένει η πιο ρεαλιστική λύση, καθώς εάν πάμε σε νέα ανταλλαγή θα τραβήξει ακόμη περισσότερο. Οι Καναδοί δείχνουν σκληροί διαπραγματευτές, αλλά στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως στο τέλος θα υποχωρήσουν και θα αφήσουν ελεύθερο τον Βεζένκοφ. Το θέμα είναι πότε θα έρθει αυτό το τέλος…