Basket League: Προπονητής της χρονιάς ο Εργκίν Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή για την σεζόν 2023/24 στην Basket League, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Basket League: Προπονητής της χρονιάς ο Εργκίν Αταμάν

Τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στην Basket League για την σεζόν 2023/24 πήρε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος στην πρώτη του σεζόν στους «πράσινους» οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και της EuroLeague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο Εργκίν Αταμάν στην πρώτη του σεζόν στην Stoiximan Basket League οδηγεί τον Παναθηναϊκό AKTOR στην κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή και ο ίδιος αναδεικνύεται Κόουτς της Χρονιάς για την σεζόν 2023-24!

Ο Τούρκος προπονητής ο οποίος με τους «πράσινους» κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική χρονιά τον τρίτο τίτλο Euroleague της καριέρας του μετά τους δύο σερί που είχε πάρει με την Αναντολού Έφες, επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Αταμάν συγκέντρωσε το 36,36% των προτιμήσεων (8 ψήφοι) έναντι 27,27% του Βασίλη Σπανούλη του Περιστερίου bwin (6 ψήφοι).
Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημερώσης, ο κόουτς του Παναθηναϊκού AKTOR συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, με 67,44% των ψήφων (29) και δεύτερος ήταν ο Γιάννης Καστρίτης του Άρη Midea με 18,6% (8 ψήφοι).

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, ο Αταμάν πήρε το 56,45% των ψήφων (1.374) και δεύτερος ήταν ξανά ο Καστρίτης (19,72%, 480).

«Λαμβάνω αυτό το τιμητικό βραβείο για λογαριασμό του Χρήστου Σερέλη και όλων των συνεργατών μου, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στην προετοιμασία των αγώνων αλλά και γενικότερα», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR ύστερα από την ανάδειξη του σε Κόουτς της Χρονιάς.

«Από την καλοκαιρινή προετοιμασία μέχρι το τέλος της πορείας μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια, η οποία ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», εξήγησε ο Αταμάν και τόνισε: «Το βραβείο δίνεται στον head coach, ωστόσο ανήκει σε όλο το σταφ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτούς».

«Όπως έχω αναφέρει ξανά στο παρελθόν το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα της ομάδας και όχι τα ατομικά βραβεία», απάντησε ο προπονητής των «πρασίνων» εάν περιμένει και τη νέα σεζόν να λάβει την ίδια διάκριση και επισήμανε: «Είναι σίγουρα τιμητικό για εμένα και τους συνεργάτες μου, ωστόσο δεν είναι κάτι που περιμένω εν όψει της νέας χρονιάς. Αυτό που περιμένω είναι να κάνουμε ανάλογη πορεία ως ομάδα».

«Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης αλλά και ο πρωταθλητής Ελλάδας», είναι το μήνυμα του Αταμάν προς τους φίλους του Παναθηναϊκού AKTOR. «Υπόσχομαι στους φιλάθλους μας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να επαναλάβουμε το ίδιο επίτευγμα και την επόμενη σεζόν», υπογράμμισε ο κόουτς της Χρονιάς για την Stoiximan Basket League 2023-24».