Ο εγωισμός του πρωταθλητή

Μετά το 0-2 ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε πως η σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό θα είναι «αίμα και άμμος», έβαλε στολή εκστρατείας και πάει για την ιστορική ανατροπή

Ο εγωισμός του πρωταθλητή

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει τα πράγματα σε ισορροπία, να παραμείνει… ζωντανός στο παιχνίδι του τίτλου και πλέον έχει στο ΟΑΚΑ την ιστορική ευκαιρία να πάρει ένα πρωτάθλημα με ειδικό βάρος.

Από το 0-2 και τα τάρταρα που βρίσκονταν ο Ερβγκίν Αταμάν και οι παίκτες του αντέδρασαν με ψυχραιμία, συγκέντρωση, μυαλό και καρδιά.

Έφεραν τη σειρά στο 2-2, επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ και είναι πλέον στο χέρι τους να μην χάσουν την μεγάλη ευκαιρία.

Το παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν πράγματι… ψυχοβγάλτης με τους «πράσινους» να είναι κάκιστοι στο πρώτο μέρος και με τον Τζέριαν Γκραντ να έχουν μια ισχνή επαφή με το σκορ. Το τρίποντο που σημείωσε με την εκπνοή του δεκαλέπτου από το κέντρο είχε και ψυχολογική σημασία.

Εκεί όπου μέτρησαν όμως προπονητής και παίκτες, είναι όταν στην κρίσιμη στιγμή πήραν τις σωστές αποφάσεις. Ο μεν Αταμάν βγάζοντας έξω τους αρνητικούς Μήτογλου και Γκριγκόνις και οι παίκτες που κατάλαβαν ότι με το να διαμαρτύρονται στους διαιτητές δεν βγάζουν κάτι.

Πρώτος το αντιλήφθηκε ο Κέντρικ Ναν που συγκεντρώθηκε και άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει και είχε σχεδιάσει με τον προπονητή του.

Να «χτυπάει» από το μεσοδιάστημα της πρώτης και δεύτερης άμυνας και να παίρνει ρυθμό απόντος του Μιλουτίνοβ από τη ρακέτα.

Πολύτιμη ήταν η προσφορά του Χουάντσο, ο οποίος αποτέλεσε τον δεύτερο πόλο μετά τον Γκραντ στην άμυνα και λειτούργησε πολλές φορές ως… σύρτης μέσα στη ρακέτα παίζοντας είτε ψηλά, είτε χαμηλά.

Με το σχήμα αυτό ο Αταμάν βρήκε αντίδοτο στο small ball του Ολυμπιακού και κατάφερε να πάρε τα ηνία του αγώνα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός ξέρει πολύ καλά πως τα πράγματα πολύ εύκολα μπορούν να ξαναγυρίσουν τούμπα. Το είδαν να γίνεται στο πρώτο ματς των play off, αλλά τότε υπήρχε γυρισμός.

Τώρα πια δεν υπάρχει! Κάθε λάθος θα είναι και… θάνατος, ενώ το μεγαλύτερο που μπορούν να κάνουν ο Αταμβάν και οι παίκτες του είναι να πιστέψουν πως επειδή κέρδισαν τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, εκείνος θα καταρρεύσει.

Ας ρωτήσουν και στη Βαρκελώνη που ακόμα ψάχνουν να δουν πως βρέθηκαν εκτός Final Four…