Ολυμπιακός: «Εκτελεστής» και μάγκας Πειραιώτης ο Κάνααν!

Ο Κάνααν έδωσε την ώθηση για το 2-0 του Ολυμπιακού και έβαλε στη θέση του τον εριστικό Σλούκα 

Ολυμπιακός: «Εκτελεστής» και μάγκας Πειραιώτης ο Κάνααν!

Αυτό το πρωτάθλημα δεν το χάνει ο Ολυμπιακός. Με άσβεστο πάθος οι Πειραιώτες υπέταξαν ξανά τον Παναθηναϊκό στο πύρινο ΣΕΦ με 92-86 και κάνοντας το 2-0 είναι μια ανάσα απ’ την κατάκτηση του τίτλου και το 3ο σερί νταμπλ!

Και θα είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να έρχεται με φόρα απ’ την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς. Ο Ολυμπιακός όμως ξέρει να κερδίζει τον Παναθηναϊκό! Τον έχει νικήσει με κάθε τρόπο την τελευταία τριετία και απέναντί του παραμένει το αφεντικό! Και ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα, εάν έρχονταν αντιμέτωποι οι δυο τους στο Βερολίνο. Ας μην το σκαλίζουμε ωστόσο.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 επί του Παναθηναϊκού και θέλει άλλη μία νίκη για να πάρει τον τίτλο. Και όλοι στο μεγάλο λιμάνι θα ήθελαν να το κάνει μέσα στο ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός πετούσε φωτιές στην επίθεση, σκοράροντας 92 πόντους και με πέντε παίκτες να έχουν διψήφια συγκομιδή. Τον τίτλο του MVP εμείς τον δίνουμε στον Κάνααν. Ο Αμερικανός βγήκε επιτέλους μπροστά και με τα μεγάλα του σουτ ήταν εκείνος που έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό για να ξεφύγει στην έναρξη της επανάληψης. Και στο τέλος …έβαλε στη θέση του και τον Σλούκα που ήταν προκλητικός σε κάθε ευκαιρία! Πώς να μην τον αγαπάει ο κόσμος του Ολυμπιακού!

Δίπλα στον Κάνααν ο Γκος που ήταν ξανά καταπληκτικός και έχει εξελιχθεί σε παίκτη-βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Εξαιρετικός πάλι κάτω απ’ το καλάθι ο Μιλουτίνοφ, πολύτιμοι οι Παπανικολάου και Πίτερς.

Ο Ολυμπιακός είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα, αλλά ας μην προτρέχουμε. Ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για τη μεγάλη ανατροπή. Με τρεις παίκτες ωστόσο (Ναν, Σλούκα, Λεσόρ) δύσκολα θα τα καταφέρει. Και με τον τρόπο που παίζει. Ο εκνευρισμός είναι πλέον φανερός στους «πράσινους» και η διαιτησία το εύκολο άλλοθι. Αν είσαι καλύτερος κερδίζεις. Το έκανε στο Βερολίνο ο ΠΑΟ. Απλά με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί!