Το επιπλέον κίνητρο και ο κίνδυνος

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς λόγους να πάρει αυτό το πρωτάθλημα, αλλά θα κάνει θανάσιμο λάθος να υποτιμήσει έναν αντίπαλο σαν τον Ολυμπιακό

Το επιπλέον κίνητρο και ο κίνδυνος

«Έλα μωρέ, εδώ κέρδισε Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης, στον Ολυμπιακό θα κολλήσει;» η αυτάρεσκη ρητορική ερώτηση που κάνουν κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι η… τέλεια συνταγή της αποτυχίας εάν αυτή η νοοτροπία περάσει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» όμως ξέρουν πολύ καλά πως έχουν μπροστά τους μια πολύ δύσκολη σειρά αγώνων απέναντι σε μια ομάδα που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να μην τα παρατάει ποτέ.

Ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω από την ομάδα του, η οποία ακόμα προσπαθεί να βγάλει από το μυαλό της όσα καταπληκτικά συνέβησαν στο Βερολίνο.

Για το λόγο αυτό και έβαλε την ομάδα του να μείνει σε ξενοδοχείο την παραμονή του πρώτου αγώνα με τον Άρη για τα ημιτελικά των play off. Να δείξει σε όλους πως τελείωσε η EuroLeague και πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Η… κόντρα που έβαλε ο Άρης με το αντιαθλητικά σκληρό παιχνίδι του και στους δύο αγώνες, με πολλά φάουλ, δυνατά μαρκαρίσματα, χτυπήματα στα χέρια και φουλ πίεση έκανε πολύ καλό στους παίκτες που πλέον αντιλήφθηκαν πως τα πανηγύρια τελείωσαν, ενώ ακόμα και ο Άρης είναι αποφασισμένος να τους ταπεινώσει.

Το κίνητρο του Ολυμπιακού είναι τεράστιο και η επιτυχία των «πρασίνων» στο Βερολίνο του δίνει έναν επιπλέον λόγο να παλέψει μέχρι εκεί που δεν παίρνει για να πάρει αυτός το πρωτάθλημα.

Για τον Παναθηναϊκό μετά από όλα όσα έχει περάσει τα προηγούμενα τρία χρόνια με τις συνεχόμενες ήττες, τις ταπεινώσεις και τις άσχημες βραδιές είναι κομβική αποστολή να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά και την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ.

Οι «πράσινοι» ξέρουν πως το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ είναι το «σημείο κλειδί» της αποστολής τους και δείχνουν αποφασισμένοι να διαφυλάξουν το πλεονέκτημα έδρας που απέκτησαν όλη τη σεζόν.

Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά, αφού είναι προφανές πως θα πρέπει και οι φίλαθλοι στις εξέδρες να υποστηρίξουν έξυπνα την ομάδα τους χωρίς να ασχοληθούν με τον αντίπαλο. Διότι κι αυτός να κερδίσει θέλει και θα κάνει πολύ σωστά ο, τι μπορεί για να το πετύχει.

Ούτε επεισόδια, ούτε βρισιές, ούτε προκλήσεις…