Ολυμπιακός: Κάνααν και Ουόκαπ

Ο Αϊζάια Κάνααν που αν βρει ρυθμό γίνεται ασταμάτητος και ο παράγοντας Τόμας Ουόκαπ. 

Ολυμπιακός: Κάνααν και Ουόκαπ

Ο Αϊζάια Κάνααν είναι παίκτης ρυθμού, ημέρας. Αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, γίνεται ασταμάτητος, επικίνδυνος για κάθε αντίπαλη άμυνα. Έχει αυτοπεποίθηση, έχει αγωνιστικό θράσος, παίκτης που βγάζει ψυχή στο παιχνίδι του. Έχει το κακό, όμως, πως δεν είναι σταθερός και ορισμένες φορές παρουσιάζεται ή του ύψους, ή του βάθους. Κόντρα στο Περιστέρι ήταν... ζεστός. Μέτρησε 22 πόντους σε 20 λεπτά, έχοντας 6/7 τρίποντα και 2/4 δίποντα.

Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να τον έχει σε καλή κατάσταση και να παρουσιάζεται αποτελεσματικός από την περιφέρεια. Ελλείψει ψηλών, είναι δεδομένο πως θα δοκιμάσει σχήματα με τρία γκαρντ και για να ανοίξουν οι αντίπαλες άμυνες, θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί αποτελεσματικός πίσω από τα 6,75 μέτρα. Έχει βέβαια και ο ίδιος το δικό του κίνητρο. Ας μη ξεχνάμε πως δεν έχει ακόμη ανανεώσει και θέλει να αποδείξει πως αξίζει να έχει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Επηρεασμένος ο Ουόκαπ

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι από τους παίκτες που προβλημάτισαν με την απόδοσή τους στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ήταν απελπιστικά άστοχος, ενώ και γενικότερα, προς το τέλος της σεζόν δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό... εξολοθρευτή. Ειδικά στην επίθεση παρουσιάζεται αρκετά άστοχος, ενώ πλέον το γεγονός δείχνει να τον έχει επηρεάσει και παρουσιάζεται διστακτικός στο σουτ.

Σε 26 λεπτά κόντρα στο Περιστέρι στο ΣΕΦ, όχι απλά δεν σκόραρε, αλλά τέλειωσε και τον αγώνα έχοντας μόλις 2 άστοχα σουτ. Μοίρασε 3 ασίστ, αλλά έκανε και 3 λάθη. Είναι κομβικός παίκτης για τον Ολυμπιακό, έρχεται από δύο τρομερές σεζόν με τους Πειραιώτες (ειδικά πέρσι), αλλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων. Δείχνει να έχει κλονιστεί η αυτοπεποίθησή του.