Καντσελιέρι: «Ο ΠΑΟΚ φέτος αρχίζει και τελειώνει στην άμυνα»

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι αναφέρθηκε στην νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Πόρτο.

Καντσελιέρι: «Ο ΠΑΟΚ φέτος αρχίζει και τελειώνει στην άμυνα»

Την νίκη μπροστά στο κοινό του κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Basketball Champions League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε την Πόρτο και ο Μάσιμο Καντσελιέρι σχολίασε την εικόνα των «ασπρόμαυρων».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ είναι γνωστός για την ατμόσφαιρα των οπαδών. Την περιμέναμε και πιστεύω πως είχαμε ενέργεια στη 4η περίοδο λόγω της χημείας της ομάδας και του κόσμου. Όλοι έκαναν τη δουλειά τους.

Έκανα αλλαγές για να δείξω κάτι διαφορετικό, να προσπαθήσω κάτι διαφορετικό και να αναγκάσω τον αντίπαλο να σκεφτεί περισσότερο και να έχω το αποτέλεσμα που θέλω. Για αυτό δοκίμασα διάφορα σχήματα και με γκαρντ και με ψηλούς.

Η ομάδα δίνει το 100% και αυτή είναι η ομάδα που έχουμε. Δε θα παίζουμε πάντα έτσι στη σεζόν, το λέω τώρα μετά από μία μεγάλη νίκη, είναι φυσιολογικό αυτό. Θα δουλέψουμε για να συμβεί λίγο αυτό ή και καθόλου. Πρέπει να γνωριστούμε. Πρέπει να γνωρίσω τους παίκτες, να με γνωρίσουν, να γνωριστούν οι παίκτες μεταξύ τους.

Πρέπει να δουλεύουμε στη νοοτροπία μας επειδή είμαστε μία νέα ομάδα. Αγαπάω τον Περσίδη γιατί παλεύει κάθε δευτερόλεπτο που είναι στο παρκέ αλλά δύο φορές δεν πήρε το ριμπάουντ. Θέλω να πιστεύει πως μπορεί να το πάρει. Τόσο για εκείνον όσο και για τον ίδιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη στην άμυνα. Έβγαλα τον Κρούζερ μετά από ένα επιθετικό φάουλ. Νευρίασε γιατί νόμιζα πως τον έβγαλα για αυτό, αλλά τον έβγαλα για ένα λάθος στην άμυνα που δε λειτούργησε στην αλλαγή σωστά και δεχθήκαμε τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ φέτος αρχίζει και τελειώνει στην άμυνα.

Στα επόμενα ματς πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να έχουμε λιγότερη ένταση στις προπονήσεις για να έχουμε ενέργεια. Το βασικό είναι να μη δώσουμε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι και αυτό αφορά τους παίκτες, να λειτουργήσουν περισσότερο με το μυαλό για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Είναι πολύ βασικό να παραμείνουμε ταπεινοί αν θέλουμε να έχουμε μία καλή σεζόν. Η εικόνα της ομάδας στα 2 δεκάλεπτα που πήραμε διαφορά αλλά δε "τελειώσαμε" το ματς, δείχνει ποιοι είμαστε και αν δε συνέβαινε αυτό και η ομάδα αύξανε τη διαφορά θα μιλούσαμε για μία ομάδα που θα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Δεν είμαστε αυτή εμείς, δουλεύουμε για να τα βελτιώσουμε όλα αυτά. Θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να δουλέψουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».