Ο έτοιμος Σάσα, ο ανέτοιμος Φουρνιέ, ο παιχταράς Πετρούσεφ και ο σοφότερος κόουτς

Παρότι εντελώς εκτός ρυθμού και με εμφανές έλλειμμα χημείας, ο Ολυμπιακός έδειξε πράγματα στον τελικό του Super Cup απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο έτοιμος Σάσα, ο ανέτοιμος Φουρνιέ, ο παιχταράς Πετρούσεφ και ο σοφότερος κόουτς

Όπως είχε φανεί και στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά και στον ημιτελικό του Super Cup κόντρα στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός πέρα από ελλιπής είναι προφανέστατα και ανέτοιμος αγωνιστικά. Πόσω μάλλον για παιχνίδια που κρίνουν τίτλους, όπως αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο κλειστό της Ρόδου.

Έστω κι έτσι, όμως, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε πράγματα απέναντι στον Παναθηναϊκό και τα κυριότερα από αυτά ήταν ο χαρακτήρας και η νοοτροπία του νικητή. Η πρώτη κούπα της σεζόν πήγε στον Πειραιά και εφόσον όλα πάνε βάσει του σχεδίου που έχουν καταστρώσει από κοινού ο κόουτς και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Επί... τάπητος φάνηκε πόσο μεγάλη και δυσαναπλήρωτη ήταν την περασμένη σεζόν η απουσία του Σάσα Βεζένκοφ. Σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος όταν χρειάστηκε πήρε την ευθύνη, έβαλε τα μεγάλα σουτ και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς υπέρ των Πειραιωτών.

Κοντά του και ο Φιλίπ Πετρούσεφ, για τον οποίο έχει... μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μας να γράφουμε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Δεν γνωρίζουμε αν και σε τι βαθμό ο Σέρβος έφτασε κοντά στην έξοδό του (έστω και με δανεισμό) από το λιμάνι το προηγούμενο διάστημα, όμως γνωρίζουμε ότι η διατήρηση στο ρόστερ ενός τέτοιου μπασκετικού κεφαλαίου ήταν κομβική.

Την ίδια ώρα, το μεγάλο όνομα του έμψυχο δυναμικού των Πειραιωτών, το... κερασάκι στη μεταγραφική τούρτα του καλοκαιριού, έμεινε δικαίως στα ρηχά. Δίχως βέβαια να φταίει ο ίδιος. Ο Εβάν Φουρνιέ φυσικά και ξέρει καντάρια μπάσκετ, όμως χρειάζεται χρόνο προκειμένου αφενός να βρεθεί στο επιθυμητό προσωπικό επίπεδο αφετέρου να «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα.

Το ότι δεν φταίει ο ίδιος για τη μέτρια εμφάνισή του, άλλωστε, δεν το λέμε (μόνο) εμείς. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον τελικό της Κυριακής. Αυτήν την παραδοχή οι περισσότεροι την πέρασαν στα... ψιλά, ωστόσο δείχνει ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού χρόνο με τον χρόνο γίνεται σοφότερος και παράλληλα δεν διστάζει να παραδέχεται τα λάθη του.

ΥΓ: Αν αναλογιστούμε τη συμπεριφορά του καθ' όλη τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Basket League, αλήθεια κάνει σε κάποιον εντύπωση ότι ο Κώστας Σλούκας δεν έδωσε το χέρι του στον Τόμας Ουόκαπ...;