Ολυμπιακός: Το «πρόβλημα» Βεζένκοφ και οι Πίτερς, Πετρούσεφ που πρέπει να μείνουν πάση θυσία

Με την επιστροφή Βεζένκοφ υπάρχει όντως... πολυκοσμία στη θέση «4» στον Ολυμπιακό, όμως θα ήταν «έγκλημα» να αποχωρήσει οποιοσδήποτε εκ των Πίτερς, Πετρούσεφ.

Ολυμπιακός: Το «πρόβλημα» Βεζένκοφ και οι Πίτερς, Πετρούσεφ που πρέπει να μείνουν πάση θυσία

Το... παζλ που σχηματίζεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ καλείται να λύσει άμεσα και αποτελεσματικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη σεζόν που ακολουθεί σε Basket League και EuroLeague.

Με την έλευση του Σάσα είναι αλήθεια ότι δημιουργείται... πολυκοσμία στο «4» των Πειραιωτών, καθώς ακόμα και αν ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν ερχόταν ξανά στο λιμάνι, ο Ολυμπιακός θα ήταν πάνοπλος στη συγκεκριμένη θέση με την παρουσία των Άλεκ Πίτερς και Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ο Βεζένκοφ... νομοτελειακά θα «κλειδώσει» τη θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» τη νέα σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παίζει κοντά στο 30λεπτο σε κάθε ματς.

Πράγμα φυσιολογικό, καθώς πρόκειται για τον MVP της EuroLeague για τη σεζόν 2022-2023 και τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην Ευρώπη για το τρέχον καλοκαίρι. Παρ' όλο, όμως, που πρόκειται δεδομένα για παιχταρά, εντούτοις η έλευσή του προκαλεί... συμφόρηση στη θέση όπου αγωνίζεται.

Το ερώτημα που πλανάται από τη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σάσα κι έπειτα, είναι πώς θα χωρέσουν οι Βεζένκοφ, Πίτερς και Πετρούσεφ στο ρόστερ, με ικανοποιητικά λεπτά συμμετοχής για όλους.

Η απορία είναι εύλογη, καθώς ο Πετρούσεφ παίζει και στο «5», ενώ οι Βεζένκοφ και Πίτερς είναι καθαρά «4άρια». Εξ ου και τα σενάρια περί δανεισμού ή μεταγραφής του Σέρβου στον Ερυθρό Αστέρα, μεταξύ άλλων μεταγραφικών σεναρίων.

Η μόνη λύση που βλέπουμε είναι να «κατεβαίνει» στο «3» ο Αμερικανός, όπου σε αντίθεση με τη θέση που παίζουν οι τρεις προαναφερθέντες ο Ολυμπιακός πλην Παπανικολάου δεν διαθέτει άλλο καθαρό «3άρι», με τους (γκαρντ) Μακ Κίσικ και Λαρεντζάκη να συνδράμουν στον ρόλο.

Κάποιοι χαρακτηρίζουν πείραμα τη συγκεκριμένη λύση και δεν μπορούν να τη... διανοηθούν, καθώς ο Πίτερς όντως δεν είναι «3άρι» και παρά την επιθετική του δεινότητα, θα χρειαστούν τρικ για να μην αποτελέσει στόχο αμυντικά ως σμολ φόργουορντ.

Αυτό που δεν μπορούμε να διανοηθούμε εμείς είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει κάποιος εκ των Πίτερς και Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε σεζόν... Βεζένκοφ, έχοντας ποσοστά για Όσκαρ και συνεισφέροντας τα μέγιστα στον Ολυμπιακό. Πιο ειδικά, ο Πίτερς ήταν συγκινητικός τόσο στον χαμένο ημιτελικό με τη Ρεάλ στο Βερολίνο όσο και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, όντας μακράν η πλέον αξιόπιστη επιθετική επιλογή.

Ο δε Σέρβος αποτελεί ξεκάθαρα ένα από τα πιο πολύτιμα ευρωπαϊκά πρότζεκ, όντας ήδη εξαιρετικός παίκτης και έχοντας τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης. Κοντολογίς, θα ήταν «έγκλημα» να φύγει οποιοσδήποτε εκ των δύο, ιδίως όταν τους έχεις με συμβόλαιο.

Το πώς θα χωρέσουν στο ρόστερ, αν και πώς θα αξιοποιηθούν σωστά και αποτελεσματικά και αν θα είναι όλοι ευχαριστημένοι με τον ρόλο τους, είναι εύλογα ερωτήματα. Η απάντησή τους είναι δουλειά του Γιώργου Μπαρτζώκα και των συνεργατών του στο τεχνικό τιμ.