Γκλούτσκοφ για Βεζένκοφ: «Αν επιστρέψει στην Ελλάδα, θα το μετανιώσει»

Ο πρώτος Βούλγαρος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ -και νυν υπουργός Αθλητισμού της πατρίδας του- έδωσε τη συμβουλή του.

Γκλούτσκοφ για Βεζένκοφ: «Αν επιστρέψει στην Ελλάδα, θα το μετανιώσει»

Η φυγή του Σάσα Βεζένκοφ από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ θα ήταν λανθασμένη επιλογή, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Γκιόργκι Γκλούτσκοφ. Ο συμπατριώτης του βασικού μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού ήταν ο πρώτος Βούλγαρος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, είχε παίξει τη σεζόν 1985-1986 στους Φίνιξ Σανς. Μαζί με τον Βεζένκοφ είναι οι μόνοι Βούλγαροι που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, πέρα βέβαια από τον Σέντρικ Σίμονς ο οποίος απλώς είχε τη βουλγαρική υπηκοότητα.

Στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ο άλλοτε καλαθοσφαιριστής και νυν υπουργός Αθλητισμού της πατρίδας του συμβούλεψε τον Σάσα να μην αποχωρήσει από το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην Ευρώπη, καθώς όπως λέει θα το μετανιώσει αργότερα. Αναλυτικά όσα είπε σχετικά:

«Νομίζω είμαι ο μόνος που τον καταλαβαίνει. Ήταν σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά για να παλέψει για τη θέση του έπρεπε να του δοθεί μία πραγματική ευκαιρία. Ο κόουτς έπρεπε να περάσουν 20 παιχνίδια για να τον αφήσει σε ένα για περισσότερα από 20 λεπτά. Είμαι βέβαιος πως αν είχε την ευκαιρία, θα είχε κάνει τα σωστά πράγματα.

Αλλά τελικά πήρε λίγα λεπτά και δεν μπόρεσε να δείξει τα όσα μπορεί να κάνει, και δεν ήταν ευχαριστημένος με την παρουσία του στο NBA. Δεν ξέρω αν η απόφασή του είναι τελική, αλλά του προτείνω κάτι άλλο. Το NBA είναι άλλος πλανήτης. Πιστεύω πως αν επιστρέψει στην Ελλάδα, θα το μετανιώσει όταν περάσουν τα χρόνια επειδή δε θα έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία
».