Ολυμπιακός: Οι λόγοι της πρόωρης ανανέωσης με Μπαρτζώκα

Το «ΦΩΣ» αναλύει τους λόγους που οι Αγγελόπουλοι προχώρησαν στην πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό - Έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ολυμπιακός: Οι λόγοι της πρόωρης ανανέωσης με Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα συνεχίσει να είναι προπονητής του Ολυμπιακού τουλάχιστον μέχρι το 2026. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος συναντήθηκαν με τον Έλληνα τεχνικό και αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για μία επιπλέον σεζόν. Το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού έληγε το καλοκαίρι του 2025 και μπήκε και εκείνος στη λίστα με τις πρόωρες ανανεώσεις, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες με τους Τόμας Ουόκαπ, Άλεκ Πίτερς και Μουσταφά Φαλ. Με αυτόν τον τρόπο ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα γίνει ο μακροβιότερος κόουτς της σύγχρονης Ιστορίας των «ερυθρολεύκων», ξεπερνώντας και τον Γιάννη Ιωαννίδη (1991-1996). Υπενθυμίζεται πως ύστερα από την πρώτη του διετία (2012-2014) στο μεγάλο λιμάνι επέστρεψε τον χειμώνα του 2020 στον Πειραιά και ετοιμάζεται να συμπληρώσει οκταετία στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων».

Στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει τα εξής: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής, ο οποίος έχει οδηγήσει την ομάδα μας στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013 και του Διηπειρωτικού, σε τρία σερί φάιναλ φορ (Βελιγράδι 2022, Κάουνας 2023, Βερολίνο 2024), στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ελλάδας (2022, 2023), τριών Κυπέλλων Ελλάδας (2022, 2023 2024), καθώς και δύο Σούπερ Καπ (2022, 2023) -και πλέον βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες-, είναι ο μακροβιότερος κόουτς στην Ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού!».

Απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη στον Μπαρτζώκα

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση; Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τη μέγιστη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού. Επιδίωξαν να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως έχουν σε τεράστια υπόληψη και σε εκτίμηση τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Επειδή το συμβόλαιό του τέλειωνε την επόμενη σεζόν, θέλησαν και να γλιτώσουν τις διάφορες παραφιλολογίες περί αλλαγής προπονητή, κάτι που δεν ίσχυε και ούτε πρόκειται να ισχύσει. Παράλληλα, έδειξαν και σε όλους τους παίκτες της ομάδας, τόσο στους νυν όσο και σε αυτούς που θα έρθουν, πως ο κορυφαίος κόουτς στην Ευρωλίγκα για το 2022 και το 2023 παραμένει ακλόνητος στη θέση του, συνεχίζοντας να έχει εκείνος τα κλειδιά στα αποδυτήρια.

Ενωμένοι θα επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παράλληλα, θα έχει και εκείνος με τη σειρά του ήσυχο το μυαλό του για το μέλλον του. Καταλαβαίνει και ο ίδιος πως η σεζόν που έρχεται δεν είναι σε καμία περίπτωση χρονιά κρίσης. Προφανώς και στόχος του θα είναι να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά δεν θα κριθεί το μέλλον του από τα αποτελέσματα. Μπορεί να δουλέψει και να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό της επόμενης διετίας με ηρεμία και σιγουριά, έχοντας ασφάλεια (αλλά και δεδομένη στήριξη) για το μέλλον του. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα, αλλά και στην ψυχολογία ενός προπονητή.

Επίσης, υπάρχει και κάτι ακόμη. Είναι και μία ένδειξη ανταμοιβής και επιβράβευσης. Γιατί το λέμε αυτό; Μην κοιτάτε μόνο τη φετινή σεζόν, η οποία δεν τέλειωσε με τον καλύτερο τρόπο. Συνολικά την τελευταία τριετία ας μην ξεχνάμε πως έχει γίνει έξοχη δουλειά. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε τρία σερί φάιναλ φορ, κατέκτησε τρία σερί Κύπελλα, αλλά και δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, παίζοντας θεαματικό και αποτελεσματικό μπάσκετ, το οποίο αποθεώθηκε από φίλους και εχθρούς.

Στη σεζόν που πέρασε, ναι, έγιναν λάθη, πάρθηκαν ορισμένες κακές αποφάσεις, υπήρξαν και ατυχίες, κάπου υποτιμήθηκαν και οι αντίπαλοι, θέματα που επηρέασαν την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Όμως, τώρα, όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μία γροθιά, θα επιδιώξουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και με διάθεση, αυτοπεποίθηση και με μία δυναμική ενίσχυση στο μπάτζετ θα προσπαθήσουν να φέρουν τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή.