Ολυμπιακός: Το πλάνο ενίσχυσης

Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τον τρόπο ενδυνάμωσης του ρόστερ  - Υπάρχει διάθεση, αλλά και αντικειμενικές δυσκολίες - Ο Ντόρσεϊ, ο Βεζένκοφ, ο Μπάλντγουϊν και ο Φουρνιέ.

Ολυμπιακός: Το πλάνο ενίσχυσης

Στον Ολυμπιακό αυτές τις ημέρες παίρνουν πολύτιμες ανάσες ξεκούρασης ενόψει της συνέχειας, αλλά παράλληλα έχουν αρχίσει και να καταστρώνουν το πλάνο τους για τη νέα σεζόν. Γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης, ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του, έχει γίνει αντιληπτό πως έγιναν λάθη, αλλά και πως δεν εκτιμήθηκαν σωστά ορισμένες καταστάσεις. Καλό που συμβαίνει αυτό, διότι μόνο έτσι θα πάει η ομάδα του Πειραιά μπροστά: αναγνωρίζοντας τις αστοχίες της και επαναφέροντας τα πόδια στο έδαφος. Αυτό που μπορούμε να μεταφέρουμε, πάντως, είναι πως υπάρχει τεράστια διάθεση για αντίδραση. Υπάρχουν όμως και δεδομένα. Ας αναλύσουμε το πλάνο που υπάρχει στο μυαλό των «ερυθρολεύκων».

«Ένεση» στην περιφέρεια

Αυτό που παρατηρήθηκε και έγινε αντιληπτό από όλους είναι πως φέτος έλειψε από τον Ολυμπιακό ένας παίκτης υψηλού βεληνεκούς στην περιφέρεια, ο οποίος θα διαθέτει έφεση στο σουτ, στο σκορ και ακολούθως στην πάσα. Οι Πειραιώτες στον «άσο» έχουν δύο καλούς πλέι μέικερ, όπως είναι οι Τόμας Ουόκαπ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αλλά αμφότεροι χρειάζεται να υποστηριχθούν με έναν παίκτη που θα έχει το ταλέντο να βάζει με άνεση την μπάλα στο καλάθι. Ποσοτικά, αυτήν τη στιγμή στο «2» αποχώρησε ο Αϊζάια Κάνααν και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να τον αντικαταστήσουν.

Το θέμα, όμως, είναι πως ναι μεν υπάρχει διάθεση, για αυτό να είστε σίγουροι, αλλά δυστυχώς για τους Πειραιώτες η αγορά αυτήν τη στιγμή είναι σχετικά... στεγνή. Δεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες λύσεις από το πρώτο ράφι, δηλαδή παίκτες που να είναι ελεύθεροι. Μία λύση ήταν ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος όμως ανανέωσε με τη Μονακό, ενώ ο Κίναν Έβανς που έμενε ελεύθερος από τη Ζαλγκίρις και προφορικά είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό υπέστη σοβαρό τραυματισμό.

Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν αποχωρεί από τη Μακάμπι, στο μεγάλο λιμάνι τον γνωρίζουν καλά καθώς έπαιξε στον Ολυμπιακό (2019-20), αλλά διαθέτει έναν αρκετά ιδιόρρυθμο και νευρικό χαρακτήρα. Από τότε βέβαια έχει εξελίξει αρκετά το αγωνιστικό του προφίλ και αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους ελίτ γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Φέρεται όμως να μιλάει με τη Φενέρμπαχτσε. Εκεί όπου αγωνίζεται ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος ναι μεν έχει συμβόλαιο με τους Τούρκους, αλλά αναμένεται να αποχωρήσει. Τον θέλουν οι Πειραιώτες, τόσο γιατί διαθέτει ελληνικό διαβατήριο όσο και επειδή έχει αγωνιστεί και στην ομάδα, ξεχωρίζοντας για την έφεσή του στο σουτ και στο σκορ. Θα μείνει όμως ελεύθερος; Είναι ένα θέμα. Είναι γεγονός όμως πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις μαζί του, καθώς και οι Τούρκοι δείχνουν τη διάθεση να τον αποδεσμεύσουν, αφού δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ήδη για γκαρντ, αλλά δεν υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά. Μιλάμε για πρωτοκλασάτους μπασκετμπολίστες, όχι για στοιχήματα. Η άλλη λύση είναι να στραφεί η ομάδα του Πειραιά στις διαθέσιμες λύσεις από το ΝΒΑ, είτε με Αμερικανούς είτε με Ευρωπαίους που κάνουν σκέψεις να επιστρέψουν, όπως για παράδειγμα ο Γάλλος διεθνής Εβάν Φουρνιέ. Έχει μάλιστα δηλώσει δημόσια πως αν επέστρεφε κάποια στιγμή στην Ευρώπη, θα το έκανε για την ομάδα του Πειραιά. Παικταράς! Παίζει τόσο στο «2» όσο και στο «3», ένας μπασκετμπολίστας με ταλέντο στην επίθεση που μπορεί να αναβαθμίσει το επίπεδο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν στα υπ’ όψιν, αλλά θα πρέπει πρώτα και ο ίδιος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Άποψή μας; Πας και τον «χτυπάς», χωρίς δεύτερη σκέψη! Στα ονόματα κρατήστε και την περίπτωση του ελεύθερου πλέον Ουίλ Κλάιμπερν.

Επικοινωνία με Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν έχει στόχο να πάρει τουλάχιστον δύο παίκτες, οι οποίοι θα έχουν έφεση και ταλέντο στο σουτ και στο σκορ. Έναν «κοντό» και έναν «ψηλό». Οι Πειραιώτες είναι ενήμεροι για τη διάθεση του Σάσα Βεζένκοφ να αποχωρήσει από το Σακραμέντο και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του. Και εδώ είναι το θέμα πως δεν είναι ελεύθερος. Θα πρέπει πρώτα οι Κινγκς να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον του.

Τρία τα σενάρια. Τον δίνουν ανταλλαγή, τον κρατούν στο ρόστερ τους γιατί έτσι θέλουν ή τον αποδεσμεύουν για να ελευθερώσουν και χώρο στο σάλαρι καπ. Οι «ερυθρόλευκοι» τον θέλουν, ο Βούλγαρος δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά, αλλά για να το κάνει αυτό πράξη θέλει (εφόσον πάντα πάρει την ελευθερία του) να ξέρει πως θα γυρίσει σε ένα σωματείο που θα έχει στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Στο σενάριο που επιστρέψει, επειδή ενδεχομένως κάποιοι σκέφτονται (και λογικό είναι) το ενδεχόμενο συμφόρησης με Πίτερς - Πετρούσεφ στο «4», τότε ο Άλεκ θα μεταφερθεί στο «3». Πάντως, με Σάσα και έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ ο Ολυμπιακός θα δείχνει πλήρης. Ποιότητα υπάρχει, όπως και ένας εξαιρετικός βασικός κορμός. Λίγες και ουσιαστικές κινήσεις χρειάζονται από το πάνω ράφι!