Έφτασε η ώρα της επιστροφής για το Renault 4

To θρυλικό Renault 4 επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ.

Έφτασε η ώρα της επιστροφής για το Renault 4

To θρυλικό Renault 4, γνωστό στη χώρα μας ως «Κατρέλ» όπως οι πιο παλιοί θα θυμούνται, ήταν στη παραγωγή από το 1961 έως και το 1992. Πλέον επιστρέφει σαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV του οποίου η αποκάλυψη θα γίνει στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Μέσω των φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η Renault μπορούμε πλέον να δούμε σχεδόν όλη τη τελική του μορφή.

Η φαρδιά μάσκα ξεχωρίζει χάρη στο φωτισμένο περίγραμμα που περιβάλλει τους στρογγυλούς προβολείς LED στις άκρες της. Το Renault 4 είναι το πρώτο όχημα της Renault που διαθέτει φωτιζόμενο σήμα στη μέση της γρίλιας – η οποία παραπέμπει σχεδιαστικά στον προκάτοχό του μοντέλου της δεκαετίας του 60, εκπέμποντας ταυτόχρονα μια τεχνολογική, μοντέρνα, και πρωτότυπη αύρα.

Με το συνολικό του μήκος να ανέρχεται σε 4.14 m το νέο Renault 4 ανήκει στη μικρή κατηγορία των SUV και έχει εξελιχθεί πάνω στην AmpR Small πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από την Renault την Nissan και την Mitsubishi.

Όσον αφορά τις παραγγελίες, αυτές θα ανοίξουν αμέσως μετά την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου (14 Οκτωβρίου) με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται τους πρώτους μήνες του 2025.