Αναβιώνει το εμβληματικό Citroen SM

Η Citroen αναβιώνει το εμβληματικό SM προσφέροντάς του διαφορετικά σήματα.

Αναβιώνει το εμβληματικό Citroen SM

Η Citroen αναβιώνει το εμβληματικό SM προσφέροντάς του διαφορετικά σήματα και φουτουριστικό στυλ. Πρόκειται για το SM Tribute Concept, το οποίο δημιουργήθηκε ενόψει των εορτασμών των 10 ετών «ανεξαρτησίας» της DS Automobiles, που πλέον αποτελεί μέρος του ομίλου Stellantis από το 2021, όταν πραγματοποιήθηκε η ένωση των FCA και PSA.

Ουσιαστικά, η DS φαντάστηκε πώς θα ήταν σήμερα το SM αν δεν είχε αποσυρθεί από την γκάμα της εταιρείας το 1975. Του έχει προσφέρει ένα ρετροφουτουριστικό σχέδιο και σύμφωνα με την DS, έτσι θα έμοιαζε αν συνέχιζε να εξελίσσεται και παρέμενε στην παραγωγή για τις επόμενες 5 δεκαετίες.

Η καινούργια SM εμφανίζεται μεγαλύτερη σε όλες τις διαστάσεις, φτάνοντας τα 4.940 χλστ. μήκους (+47 χλστ.), 1.976 χλστ. πλάτους (+140 χλστ.) και 1.340 χλστ. ύψους (+16 χλστ.), ενώ και οι ζάντες των 22 ιντσών δεν έχουν καμία σχέση με τις 15άρες των 70’s. Μοναδική πινελιά η λωρίδα LED πίσω, που απαρτίζει τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα και εκτείνεται μέχρι το μέσο του πίσω φτερού, δίνοντας έμφαση στο κάλυμμα του τροχού.

Η DS δεν αναφέρει τι κρύβεται κάτω από το κάλυμμα του SM Tribute. Το αυθεντικό μοντέλο, πάντως, έφερε έναν κινητήρα V6 της Maserati, τον οποίο μάλιστα μοιραζόταν με την Quattroporte II που βρισκόταν στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας το ίδιο διάστημα με το SM.