Ποια αυτοκίνητα 5ετίας αγαπάνε τα συνεργεία;
Τα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες και πολυσύνθετες κατασκευές, καθώς αποτελούνται από εκατοντάδες διαφορετικά εξαρτήματα.
Τα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες και πολυσύνθετες κατασκευές, καθώς αποτελούνται από εκατοντάδες διαφορετικά εξαρτήματα, τα οποία πρέπει όλα μαζί να λειτουργούν στην εντέλεια και να μην υπάρχουν αστοχίες. Ακόμα και μια λάθος τοποθετημένη βίδα μπορεί για παράδειγμα να είναι η αιτία πρόκλησης ενοχλητικού τριγμού, η στη χειρότερη περίπτωση ένα ελλαττωματικό εξάρτημα ενδέχεται να προκαλέσει ακινητοποίηση του οχήματος.
Οι εταιρείες από την πλευρά τους πριν βγάλουν ένα αυτοκίνητο, το έχουν περάσει από χίλιες μύριες δοκιμασίες, αφού θα πρέπει -εκτός άλλων- να δουλεύει χωρίς πρόβλημα σε κάθε θερμοκρασία, δρόμο και περιβάλλον. Ωστόσο, δεν παύει να εμφανίζονται προβλήματα στην πορεία, ακόμα και σε αυτοκίνητα λίγων ετών ή ακόμα και μηνών.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Μια εικόνα σχετικά με το ποια αυτοκίνητα βγάζουν περισσότερες ή λιγότερες βλάβες, έχουμε μέσα από τους τεχνικούς ελέγχους που πραγματοποιεί το γερμανικό TÜV και δημοσιεύονται στην Auto Bild, κάθε χρονιά και για πολλά συνεχόμενα έτη. Η φετινή έκθεση TÜV Report 2021 προέρχεται από τους ελέγχους που έγιναν σε 8,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020. Τα 228 διαφορετικά βασικότερα μοντέλα χωρίστηκαν σε έξι δημοφιλείς κατηγορίες: μίνι, μικρά, μικρομεσαία, μεσαία, SUV και van.
Η έκθεση TÜV ξεχωρίζει τα μοντέλα και με βάση την ηλικία τους: δύο και τριών ετών, τεσσάρων και πέντε ετών, ηλικίας έξι και επτά ετών, οκτώ και εννέα ετών και αυτοκίνητα ηλικίας δέκα και έντεκα ετών.
Στην κατηγορία των αυτοκινήτων ηλικίας 4-5 ετών, βλέπουμε ότι στην κατάταξη με τις λιγότερες βλάβες (σκούρο πράσινο χρώμα) βρίσκονται μοντέλα γερμανικών κυρίως εταιρειών και κάποια ελάχιστα «ξένα». Ανάμεσα σε αυτά είναι το Mazda2, το Mitsubishi ASX, το Toyota RAV4, το Renault Captur και το Hyundai i20. Στην κόκκινη περιοχή της κατάταξης και συγκεκριμένα στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται τα VW Sharan, VW Passat CC και Dacia Logan, με ποσοστά βλαβών που φτάνουν το 20,3%, 19,8% και 19,2% αντίστοιχα.
Ποιο αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα:
Πηγή: autogreeknews.gr