Ολυμπιακός: Προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τόσο τον Φρεντ, όσο και τον Μπατσουαγί

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Ισμαϊλ Καρτάλ άνοιξε τα χαρτιά του με την Φατίχ Καραγκιουμρούκ ενόψει Ολυμπιακού και ο Μεντιλίμπαρ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει δύο «αστέρια» των Τούρκων που δεν ξεκίνησαν στο Φάληρο.

Ολυμπιακός: Προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τόσο τον Φρεντ, όσο και τον Μπατσουαγί

Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η ενδεκάδα που κατέβασε ο Ισμαϊλ Καρτάλ στο νικηφόρο (2-1) παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε επί της Καραγκιουμρούκ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πόλης.

Ο κόουτς των «καναρινιών» αποφάσισε να μην κάνει ούτε ροτέισον, ούτε να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες. Ναι μεν ο στόπερ Μπεκάο πήρε ανάσες, αλλά επιστρατεύτηκε κάποια στιγμή προς το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έδινε ούτως ή άλλως σημασία σε όλα όσα κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση ορισμένων ποδοσφαιριστών της Φενέρμπαχτσε. Για παράδειγμα λεγόταν ότι ο Φρεντ δεν είναι σε θέση να βγάζει 90λεπτο ή ότι ο Μπατσουαγί δεν θα είναι έτοιμος να παίξει ούτε για 20 λεπτά στον επαναληπτικό της Πέμπτης (18/4).

Όλα αυτά τα σενάρια πήγαν περίπατο, καθώς έγιναν ακριβώς τα αντίθετα απ’ όλα όσα έλεγαν οι Τούρκοι ότι θα γίνουν.

Ο Φρεντ έπαιξε βασικός με την Φατίχ Καραγκιουμρούκ και βγήκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Άρα μια χαρά 90λεπτο έβγαλε και ετοιμάζεται να ξεκινήσει και την Πέμπτη (18/4) κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένας Φρεντ που στο Καραϊσκάκη άλλαξε κατά την είσοδό του θεαματικά το πρόσωπο της Φενέρμπαχτσε προς το καλύτερο.

Ο δε Μπατσουαγί που εμφανιζόταν σε κακή κατάσταση λόγω ενός τραυματισμού του, όχι μόνο μπήκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σκόραρε, αλλά μόνο ανέτοιμος δεν έδειξε.

Όπως και να ‘χει, ο Μεντιλίμπαρ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μία Φενέρμπαχτσε που θα έχει τόσο τον Φρεντ, όσο και τον Μπατσουαγί ως πολύ πιθανούς αντιπάλους των παικτών του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Η αλήθεια είναι ότι «όλα τα λεφτά» είναι η αναχαίτιση του Φρεντ, ο οποίος τη φετινή χρονιά αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα» των «καναρινιών». Δίχως τον Βραζιλιάνο η Φενέρ ήταν «αλλού γι’ αλλού» στο πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη, με τους Έσε, Τσικίνιο και Γιόβετιτς να έχουν «καταπιεί» τους τρεις χαφ που είχε επιλέξει ο Καρτάλ.

Όταν μπήκε ο Φρεντ, άλλαξε και η εικόνα των Τούρκων. Οπότε, αναζητείται η φόρμουλα για να εξουδετερωθεί ο 31χρονος Βραζιλιάνος στο «Σουκρού Σαράτσογλου» από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.