Volley League Γυναικών: Περνάει το κατώφλι του επαγγελματικού αθλητισμού

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να γίνει η Volley League Γυναικών επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Volley League Γυναικών: Περνάει το κατώφλι του επαγγελματικού αθλητισμού

Σε μία λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος στην καρδιά της Αθήνας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) παρουσίασε το νέο πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών για τη σεζόν 2024-2025.

Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας αγωνιστικής περιόδου γεμάτης προσδοκίες και προκλήσεις.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., κ. Γιώργος Καραμπέτσος, συνοδευόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Συνδέσμου προπονητών Γιώργος Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διαιτητών Φώτης Πέρρος.

Η παρουσία των αρχηγών των 12 ομάδων της Volley League Γυναικών αλλά και άλλων αθλητριών της κατηγορίας, καθώς και των προέδρων των σωματείων, κορυφαία στελέχη και φυσικά οι προπονητές που έδωσαν το στίγμα των αγωνιστικών στόχων, έδωσαν ιδιαίτερη λάμψη στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας τη σημασία του θεσμού για το ελληνικό βόλεϊ.

Πριν από την επίσημη παρουσίαση, οι εκπρόσωποι των ομάδων φωτογραφήθηκαν με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων, προσφέροντας μια συμβολική εικόνα που συνδέει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας.

Η όμορφη αυτή στιγμή υπογράμμισε την ελπίδα και το όραμα για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, που έχει στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και τη διάκριση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στον χαιρετισμό του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του γυναικείου αθλητισμού και αποκάλυψε την συνάντηση που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα με εκπροσώπους της Ε.Ο.ΠΕ. και του Π.Α.Σ.Α.Π. για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες να γίνει η Volley League Γυναικών επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς επεσήμανε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του αθλήματος, έκανε ειδική αναφορά στην σημαντική συμφωνία της Ομοσπονδίας με την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μέχρι το 2026, για τις συμφωνίες με μεγάλα γυμναστήρια της χώρας, την επιστροφή της Εθνικής γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 22 χρόνια, τη σταθερή πορεία των Εθνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2019 και ευχαρίστησε τον υπουργό για την στήριξή του.

Η παρουσίαση του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι το ελληνικό βόλεϊ συνεχίζει να ανεβαίνει επίπεδο, ενώ η φετινή σεζόν υπόσχεται πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις για όλους τους φίλους του αθλήματος.

Πριν την παρουσίαση των 12 φετινών μονομάχων, τιμήθηκαν οι κορυφαίες αθλήτριες της φετινής σεζόν. Η MVP της σεζόν 2023-24 Σέρινταν Άτκισον αναδείχθηκε και πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος και έστειλε μέσω βίντεο τις ευχαριστίες της για το βραβείο και ευχήθηκε σε όλους και σε όλες καλή σεζόν, κάνοντας ειδική αναφορά στον Παναθηναϊκό.

Το ίδιο συνέβη και με την Μαριένα Χέιντεν που αναδείχθηκε κορυφαία σέρβερ, ενώ δύο βραβεία παρέλαβε και η Μαρτίνα Σάμανταν, ως η κορυφαία μπλοκέρ της σεζόν 2023-24 και καλύτερη επιθετικός σε ποσοστό αποτελεσματικότητας. Τέλος, καλύτερη υποδοχέας αναδείχθηκε η λίμπερο του ΑΟ Θήρας Εβίτα Ξηντάρα που πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του αδικοχαμένου Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ.