ΠΑΟΚ: Πήρε «μπόμπερ» από τη Βραζιλία

Την απόκτηση του Λεονάρντο Νασιμέντο ανακοίνωση ομάδα βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Πήρε «μπόμπερ» από τη Βραζιλία

Ενίσχυση στα άκρα για τον ΠΑΟΚ που έκανε δικό του τον 29χρονο Βραζιλιάνο Λεονάρντο Νασίμεντο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα βόλεϊ ανδρών ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Λεονάρντο Νασιμέντο, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.
Γεννημένος στη Βραζιλία στις 16/03/1995, ο Λεονάρντο Νασιμέντο αγωνίζεται ως ακραίος κι έχει ύψος 201cm.

Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τη σεζόν 2013-14 από τη Σάντα Κρουζέιρο Β', όντας παράλληλα διεθνής με τις Κ19, Κ21 και Κ23 της χώρας του, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Νότιας Αμερικής κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τη σεζόν 2016-17 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Σάντα Κρουζέιρο, κατακτώντας το πρωτάθλημα Βραζιλίας, το Σούπερ Καπ Βραζιλίας, το πρωτάθλημα του Μινέιρο, το πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων.

Η επόμενη σεζόν (2017-18) τον βρήκε στην JF βόλεϊ, ενώ παράλληλα οι εξαιρετικές εμφανίσεις του άνοιξαν την... πόρτα της εθνικής ανδρών Βραζιλίας, καθώς αγωνίστηκε με τη «σελεσάο» στο Παναμερικανικό Κύπελλο, όσο και στο Volleyball Nations League.

Τη σεζόν 2018-19, επέστρεψε και πάλι στη Σάντα Κρουζέιρο, με την οποία πρόσθεσε στην συλλογή του ένα κύπελλο Βραζιλίας, ένα πρωτάθλημα Μινέιρο κι ένα πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής.

Τη σεζόν 2019-20, αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός Βραζιλίας, παίζοντας στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στη Σπορ Τότο. Στην τούρκικη ομάδα παρέμεινε και την επόμενη σεζόν (2020-21), κατακτώντας το κύπελλο Τουρκίας, ενώ παράλληλα οι εμφανίσεις του βοήθησαν στην πολύ καλή πορεία της ομάδας στο CEV Cup.

Η σεζόν 2021-22 τον βρήκε και πάλι στη Βραζιλία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Φίατ Γκερντάου Μίνας, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Βραζιλίας.

Η επιστροφή του στην Ευρώπη ήρθε την επόμενη σεζόν (2022-23), παίζοντας αυτή τη φορά στη Γαλλία με την φανέλα της Μονπελιέ. Με την τελευταία, κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γαλλίας, ενώ αγωνίστηκε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το CEV Champions League.

Την προηγούμενη σεζόν (2023-24), αγωνίστηκε στη Βραζιλία για την Τζόινβιλ, κατακτώντας το πρωτάθλημα Καταρινέσε.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Λεονάρντο Νασιμέντο δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος αυτής της εξαιρετικής ομάδας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, ώστε να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και το νέο προπονητικό τιμ μου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε η ομάδα να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Λεονάρντο».