Ισπανία - Γερμανία: Μετωπική στη Στουτγκάρδη

Η Ισπανία και η Γερμανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά του Euro 2024.

Ισπανία - Γερμανία: Μετωπική στη Στουτγκάρδη

Θα μπορούσε να είναι το ζευγάρι του τελικού. Κι όμως, Ισπανία και Γερμανία έχουν αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά τους ως το Βερολίνο όπου θα διεξαχθεί η τελευταία φάση του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στις 19:00 τα δύο συγκροτήματα συγκρούονται στη Στουτγκάρδη για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και το θερμόμετρο χτυπάει… κόκκινο ενόψει της μάχης που θα δώσουν για μια θέση στους «4» του τουρνουά.

Ξεκινώντας από τους διοργανωτές, η «νατσιονάλμανσαφτ» έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη ενόψει του αγώνα της με τη «ρόχα». Κι όχι μόνο γιατί παραμένει αήττητη κόντρα στους Ισπανούς στις τελευταίες οκτώ εντός έδρας μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά και γιατί καμία διοργανώτρια χώρα δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε προημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Αγγλία το 1996 απέκλεισε στα πέναλτι την Ισπανία, η Ολλανδία κέρδισε 6-1 τη Γιουγκοσλαβία το 2000, η Πορτογαλία έβγαλε νοκ άουτ την Αγγλία στα πέναλτι το 2004, ενώ η Γαλλία νίκησε 5-2 την Ισλανδία το 2016. Τα «πάντσερ» τερμάτισαν αήττητα τη φάση των ομίλων του φετινού τουρνουά και στους «16» πέρασαν και το εμπόδιο της Δανίας με 2-0.

Πλέον, μπροστά τους βρίσκεται η Ισπανία, με την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να μην αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα απουσιών και να έχει ετοιμοπόλεμα όλα τα μεγάλα της αστέρια στη μάχη που θα δώσει για πρόκριση στα ημιτελικά.

Για την ιστορία, αυτή θα είναι η 19η φορά που η Γερμανία αναμετράται σε προημιτελικό μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, έχοντας 14 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πέντε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που είναι και οι περισσότερες σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα από την Ευρώπη. Από τις 18 συμμετοχές που προηγήθηκαν, τις 15 κατάφερε να προκριθεί, εκ των οποίων και όλες τις προηγούμενες τέσσερις σε Euro (1996, 2008, 2012, 2016).