Πορτογαλία - Σλοβενία 3-0 πεν (0-0 κ.δ., παράταση): Ο Κόστα απέκλεισε τον Όμπλακ (highlights)

Με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα η Πορτογαλία απέκλεισε στα πέναλτι την Σλοβενία (3-0) στο θρίλερ και θα παίξει με την Γαλλία στον προημιτελικό. Έπιασε πέναλτι του Ρονάλντο στην παράταση ο Όμπλακ

Πορτογαλία - Σλοβενία 3-0 πεν (0-0 κ.δ., παράταση): Ο Κόστα απέκλεισε τον Όμπλακ (highlights)

Με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα η Πορτογαλία απέκλεισε στα πέναλτι την Σλοβενία (3-0) στο θρίλερ και θα παίξει με την Γαλλία στον προημιτελικό. Έπιασε πέναλτι του Ρονάλντο στην παράταση ο Όμπλακ.

Τρομερό το ματς σε πάθος και συναισθήματα. Η Πορτογαλία είχε ευκαιρίες, ήταν καλύτερη, η Σλοβενία με έξοχη τακτική και πολλά τρεξίματα άντεξε. Ο Όμπλακ την κράτησε όταν απέκρουσε πέναλτι του Ρονάλντο στην παράταση. Και τελικά ο Ντιόγκο Κόστα, ο 24χρονος γκολκίπερ της Πόρτο, ήταν ο ήρωας. Έπιασε όλα τα πέναλτι στη διαδικασία, ενώ λίγο πριν είχε κάνει σωτήρια επέμβαση απέναντι στον Σέσκο. Ένα ματς αξέχαστο για την Πορτογαλία, την Σλοβενία και για όλους...

Στο 5' ο Ντίας βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά αστόχησε στην πρώτη φάση του ματς στη Φρανκφούρτη, ενώ στο 13' είχε μεγάλη ευκαιρία ο Μπρούνο Φερνάντες αστοχώντας από κοντά στη σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα. Η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο σε ένα δυναμικό παιχνίδι και προσπαθούσε να βρει τον Ρονάλντο με στοχευμένα γεμίσματα, ενώ η ομάδα του Ματίας Κεκ έψαχνε τις στιγμές της. Και σταδιακά άφηνε την Πορτογαλία μακριά από την περιοχή του Όμπλακ με πολλή δουλειά από τον Τσέριν. Στο 31' ο γκολκίπερ της Σλοβενίας μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Ρονάλντο. Ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας είχε δυνατό φάουλ λίγο άουτ στο 34' από εξαιρετική θέση, αλλά έως το τέλος του πρώτου μέρους η Σλοβενία είχε ένα σουτ του Σέσκο που μπλόκαρε ο Ντιόγκο Κόστα, με την Πορτογαλία μπλοκαρισμένη στο 0-0 καθώς στις καθυστερήσεις το σουτ του Παλίνια βρήκε και στο δοκάρι και έφυγε έξω.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα είχε την πρώτη ευκαιρία στο 47' για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ενώ στο 55' το τρομερής δύναμης σουτ φάουλ του Ρονάλντο πήγε πάνω στον Όμπλακ. Η Πορτογαλία ήταν πολύ απειλητική με τα ανεβάσματα του Κανσέλο, ενώ στο 61' η Σλοβενία απείλησε σε αντεπίθεση με τον Σέσκο και αδύναμο σουτ άουτ.

Βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται ο Μαρτίνεθ έφερε τον Ζότα στο ματς με τον Μπρούνο πιο πίσω, ενώ στο 72' ο Ρονάλντο είχε ακόμη ένα φάουλ από καλή θέση που πέρασε αρκετά μακριά. O ρυθμός έπεσε αφού οι Πορτογάλοι δε ρίσκαραν πια και πολύ, αλλά είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 89' με τον Όμπλακ να αποκρούει το σουτ του Ρονάλντο από την πάσα του Ζότα.

Στην παράταση η Σλοβενία παραλίγο να σκοράρει με τον Βέρμπιτς που κόπηκε σε κόρνερ, αλλά στο 105' έγινε η μεγάλη φάση με την απίθανη απόκρουση του Όμπλακ στο πέναλτι του Ρονάλντο (κερδισμένο από πέσιμο του Ζότα). Στο 115' η Σλοβενία είχε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει, όμως ο Σέσκο νικήθηκε από τον Ντιόγκο Κόστα στο τετ-α-τετ.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ίλισιτς: Απόκρουση Κόστα

Ρονάλντο: 1-0

Μπάλκοβετς: Απόκρουση Κόστα

Φερνάντες: 2-0

Βέρμπιτς: Απόκρουση Κόστα

Σίλβα: 3-0

Διαιτητής ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (117' Σεμέντο), Πέπε (117' Ρ. Νέβες), Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια (65΄Ζότα), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (76' Κονσεϊσάο)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρούκσιτς, Στογιάνοβιτς (86' Βέρμπιτς), Έλσνικ (106' Ίλισιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (74' Τσέλαρ), Σπόραρ (74' Στάνκοβιτς), Σέσκο