Τσεχία - Τουρκία 1-2: Νεύρα, αποβολή και... Τοσούν (highlights)

Με γκολ του Τοσούν στο 90'+4' η Τουρκία νίκησε με 2-1 την Τσεχία για την και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Euro 2024.

Τσεχία - Τουρκία 1-2: Νεύρα, αποβολή και... Τοσούν (highlights)

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για... καρδιακούς, η Τουρκία λύγισε τη συγκινητική Τσεχία με σκορ 2-1 και πέρασε στην επόμενη φάση των νοκ άουτ του Euro 2024. H πρόκριση, πάντως, ήρθε με τεράστια δυσκολία, παρότι μάλιστα οι Τσέχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 20ό λεπτό της συνάντησης!

Τότε ο Μπαράκ δέχθηκε -δικαίως- δεύτερη κίτρινη μέσα σε 9 λεπτά (!), «κρεμώντας» την ομάδα του που ήθελε μόνη νίκη και πλέον έπρεπε να την κυνηγήσει με δέκα παίκτες. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Χάσεκ όταν στο 51' ο Τσαλχάνογλου με εξαιρετικό σουτ έβαλε την Τουρκία μπροστά στο σκορ.

Οι Τσέχοι, όμως, πάλεψαν σαν θηρία και στο 66' έφεραν το ματς στα ίσα με κοντινό σουτ του Σούτσεκ (υπήρχε υποψία επιθετικού του Χορί στον γκολκίπερ Γκιουνόκ)! Το γκολ αυτό δεν έφτασε όμως στην Τσεχία, η οποία ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα στο φινάλε άφησε μεγάλα κενά πίσω.

Η Τουρκία, αν και ιδιαίτερα αναποτελεσματική καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, εντούτοις κατάφερε να εκμεταλλευθεί ένα από αυτά στο 90'+4', με την μπάλα να φτάνει στον Τοσούν ο οποίος ελίχθηκε και με δεξί σουτ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο διψήφιος (!) αριθμός καρτών που έδειξε ο ρέφερι Κόβατς, ο οποίος ωστόσο είχε πολύ δύσκολο έργο σε ένα ματς με πολλή ένταση και πάμπολλα σκληρά μαρκαρίσματα...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Volksparkstadion», Αμβούργο

ΤΣΕΧΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 1-2

Σκόρερ: 66' Σούτσεκ - 51' Τσαλχάνογλου, 90'+4' Τοσούν

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)

Κίτρινες κάρτες: 90'+1' Kρέιτσι - 31' Οζκάν, 37' Γιλντίζ, 49' Γιουκσέκ, 65' Γκιουνόκ, 72' Τσαλχάνογλου, 80; Moυλντούρ, 85' Ακαϊντίν, 90'+5' Αϊχάν, 90'+5' Κοκτσού

Κόκκινες κάρτες: 20' Μπαράκ (δεύτερη κίτρινη, η πρώτη στο 11'), 90'+8' Χορί

Οι συνθέσεις

ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ (55’ λ. τρ. Κοβάρ), Χόλες, Χρανάτς, Κρεϊτσί, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Πρόβοντ (75’ Λινγκρ), Ντ. Γιουράσεκ (81’ Μ. Γιουράσεκ), Μπαράκ, Χίτιλ (55’ Κούχτα), Χλόζεκ (55’ Χορί).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιντσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντίογλου, Γιουκσέκ (63’ Γιοκουσλού), Οζκάν (46’ Αϊχάν), Γκιουλέρ (76’ Τοσούν), Τσαλχάνογλου (87’ Κοκτσού), Γιλντίζ (76’ Ακτούρκογλου), Γιλμάζ.