Σκωτία - Ελβετία 1-1: Πέρασε με Σακίρι, ελπίζει με... Ρόμπερτσον! (highlights)

Η Ελβετία ισοφάρισε με τρομερό γκολ του Σακίρι το γκολ του Μακτόμινεϊ και με το 1-1 κόντρα στους Σκωτσέζους ουσιαστικά πέρασε στους «16». Ελπίζει και η ομάδα του σούπερ Ρόμπερτσον. 

Σκωτία - Ελβετία 1-1: Πέρασε με Σακίρι, ελπίζει με... Ρόμπερτσον! (highlights)

Η Ελβετία χρειάστηκε ένα υπέροχο γκολ του Σακίρι ως απάντηση στο γκολ του Μακτόμινεί και με το 1-1 διαμορφωμένο από το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Euro την ώρα που η Σκωτία με ηγέτη τον Ρόμπερτσον ελπίζει στον τελικό της τελευταίας αγωνιστικής για την 3η θέση απέναντι στην Ουγγαρία.

Στο πολύ κρίσιμο ματς στην Κολονία με την πλειονότητα των οπαδών από την Σκωτία, ήταν επόμενο να υπάρχει νευρικότητα και πίεση από την αρχή. Ειδικά από την ομάδα του Στιβ Κλαρκ. Ενώ οι Ελβετοί ήταν πιο ψύχραιμοι και υπομονετικοί, αν και κάπως μπερδεμένοι με τις αλλαγές του Γιακίν Μουράτ και ειδικά τη χρησιμοποίηση του Εντόι στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 13' ήρθε το γκολ για την Σκωτία σε αντεπίθεση με τον Ρόμπερτσον, πάσα στον Σκοτ Μακ Τόμινεϊ που σούταρε προς την εστία για το 1-0. Ήταν καθοριστικό ότι η μπάλα βρήκε στο πόδι του Φαμπιάν Σαρ και άλλαξε πορεία καθώς ο Ζόμερ δεν θα είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Η Ελβετία έμοιαζε μπερδεμένη, αλλά ο Σερντάν Σακίρι ήταν εκεί στο 26'. Αξιοποίησε τις λάθος πάσες και το κακό γύρισμα του Ράλστον, μπήκε στο χώρο και με τρομερό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στη γωνία του Γκαν για το 1-1. Η Ελβετία ανέβηκε, είχε ευκαιρία με τον Εντόι (απέκρουσε ο Γκαν) στο 32' και γκολ από τον ίδιο παίκτη που δεν μέτρησε γιατί ήταν για λίγο οφσάιντ.

Αρκετά λάθη και στο ξεκίνημα της επανάληψης με την Σκωτία να έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη λόγω βαθμολογίας, αλλά να μην μπορεί να επιβληθεί παρά την ηγετική παρουσία του Ρόμπερτσον. Στο 56' ο Γκαν μπλόκαρε το σουτ του Βάργκας ενώ στο 58' έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας άουτ ο Εντόι, στη φάση που τραυματίστηκε ο Τίρνι και αποχώρησε.

Στο 67' η Σκωτία είχε δοκάρι με κεφαλιά του Χάρνι μετά από φάουλ του Ρόμπερτσον σε μια μεγάλη φάση για να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της απειλή στην επανάληψη, στηριζόμενη πάντα στα στημένα. Ένα γκολ του Εμπολό δεν μέτρησε στο 81' καθώς στο ξεκίνημα της φάσης και πριν από το πλασέ ο φορ της Ελβετίας ήταν οφσάιντ. Παραλίγο να σκοράρει ο Αμντουνί με κεφαλιά στο 90' και να σοκάρει τους Σκωτσέζους, αλλά και η Σκωτία είχε τη δική της προσπάθεια στις καθυστερήσεις με τον Ακάντζι να διώχνει την κεφαλιά του Ρόμπερτσον.

Ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ ήταν ο διαιτητής του αγώνα.

ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Χάρνι, Τίρνι (61' λ.τ. Μακ Κένα), Μακ Γκίν (90' Κρίστι) Μαγκρέγκορ, Άνταμς (90' Σάνκλαντ), Χέντρι, Γκίλμορ (79' Μακ Λιν)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (86' Στεργίου), Ακάντζι, Σαρ, Φρόιλερ (74' Σιέρο) , Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (74' Ρίντερ), Εντόι (86' Αμντουνί), Άμπισερ, Σακίρι (59' Εμπολό)